יש לנו איש ועד חדש (בודד) שמתנה את כהונתו בשכר שמן. מהן האלטרנטיבות הריאליות, כאשר ברור שחברת ניהול סבירה תעלה כפי הנראה יותר?
הבנתי שיש אפשרות כלשהי לבקש מינוי ועד חיצוני מאת המפקח על המקרקעין,כיצד זה מבוצע?
אודה מאד על תשובה מהירה.
אם אין לו את הרוב הדרוש והבניין נותר ללא ועד, מה קורה בתקופה שעד למינוי ועד חליפי/חיצוני במקרה של צורך בטיפול ברכוש המשותף (בעיות צנרת, חשמל וכד´)?
תודה!
כיצד ניתן למנוע זאת?
האם בכהונתו על בסיס זה הוא הופך ל"מתחזק" ואינו חבר ועד ומשכך, משמעות הדבר היא שצריך למנות בנוסף לו חבר ועד אשר יפקח עליו?
האם צריך להיערך איתו במקרה כזה חוזה על פיו מוסדרים חובותיו (תחומי אחריות, תקופה, אופן התשלום וכיו"ב)?
מה דינם של כספי הוועד במקרה כזה – האם ינוהלו ע"י חבר הוועד ה"מתחזק" שעליו יפקח חבר ועד מתנדב? ואם אין חבר ועד מתנדב (במקרה שלנו לא קיים כזה ולכן יש קרקע פורייה לדייר לתבוע משכורת נאה לעצמו) מה עושים אם דייר מכנה עצמו "ועד" בעוד שהוא למעשה "מתחזק"?
הרבה תודה.
2. מהי הפרוצדורה על פיה המפקח ממנה ועד חיצוני והאם שכר ועד כזה דומה לשכר חב´ ניהול ממוצעת?
3. מהי התראה סבירה מראש לזימון אסיפת דיירים לקבלת החלטות?
4. מה קורה כאשר באופן זמני אין ועד ויש צורך בביצוע תיקוני תחזוקה שוטפים?
תודה רבה מראש.
שכר – משמע גם הטבה בדרך אחרת כגון הנחה או פטור מדמי ועד.
כדאי לציין כי מאחר ומדובר בהכנסה הרי שבכל מקרה מן הראוי, גם כאשר כולם תמימי דעים, להסדיר זאת מבחינת המיסוי. זה לא יכול להיעשות סתם כך במזומן ללא קבלות או הצהרות לרשויות המס.
אני חוזר לסוגית הרוב – גם אם נקל בדרישת הרוב ונסתפק בשני שליש – אין לספור את הדייר עצמו במניין רוב זה (כלומר זה שני שליש בלעדיו), שהרי לגבי מתחזק חיצוני מדובר בשני שליש ללא המתחזק…
ואחרון: בהרבה מקרים מינוי מתחזק אינו מייתר את הועד. יש ועד ויש מתחזק. הועד מפקח עליו ולעיתים עושה עוד דברים כמו גביית כספים.
עם מתחזק תמיד לערוך חוזה ברור וכתוב.