0
לתרבות הדיור.
פורום זה, שערכו לא יסולא בפז, עזר לי פי 1000
מאשר כל האגודה על כל יועציה, ומנהליה המושחתים.
לדעתי ההצטרםות לאגודה לתרבות הדיטר חיונית ביותר לאו העובדה שחוק המקרקעין שחודש השנת 1969 איו נותן מענה לכלל הבעיות הנוצרות בבתים משותפים יתרה מזאת עו"ד גלעד ישעיהו היעץ המשפטי של האגודה הוא להערכתי ספר אחד בכל הקשור לענין חוק המקרקעין בעוד שעורכי דין רבים כולל בכירים אינם מתמצאים בחוק ולעיתים נונים המלצות שגויות ללקוחות שלהם.האגודה נותנת ייעוץ משפטי עורכי הדין מטעמהשולחים מכתב התראה נגד מפרי החוק ומי שמקבל מכתב מעורך דין חזקה עליו שיהרהר פעמיים אם ימשיך בסורו או יבצע את הוראות החוק מבלי לעמוד לדין
זאת ועוד האגודה מאפשרת לקבל הנחות על ביטוחים לבית המשותם הדברת מזיקים משתתפת בהוצאות איום הגג ושיפוצים בבית המשותף,ועוד .
לצערי המחוקק טרם קבע שלאגודה יהיו כלים שיאאפשר לה לפעול כגורם משפטי נגד מפרי חוק בבתים המשותפים ,אם כי טיפולם של המפקחים על רישום המקרקעין במחוזות השונים עושים מלאכתם נאנמנה ובזריזות ב"כובע" השני "שלהם כשופטי בית משפט השלום לעניינ בתים משותפים.לכן כל מי שיאמר לכם שלא כדאי להיות חברים באגודה טועה ומטעה. מנסיוני האגודה סייעה לי רבות.
רובינווד
איני נכנס כאן בכלל לשאלה האם כדאי או לא כדאי להצטרף. אני לא בבחינת ממליץ ואף לא בבחינת מסתייג. אני רק משיב מהי הפרוצדורה להצטרפות. כלומר האם נדרשת החלטה באסיפת דיירים? האם נדרש רוב וכד´.
התשובה:
גם ועד על דעת עצמו וגם רוב רגיל באסיפה יכולים לצרף בית לאגודה. למה?
תפקיד הועד עפ"י חוק הוא לתחזק ולנהל את הרכוש המשותף של הבית.
"לנהל" פירושו גם לקבל יעוץ וסיוע מגורמי מקצוע. הדבר נדרש בעיקר בבתים גדולים (20 דירות ומעלה).
אין ספק שהאגודה נכללת בגדר סיוע מקצועי לועד.
זאת ועוד: ההוצאה הנדרשת עבור הצטרפות אינה גבוהה. היא סבירה ואף נמוכה.
לכן אני מרחיק לכת ואומר, שגם ועד בית יכול להחליט להצטרף ולהסתייע. כמובן שהוא ידווח על כך לאסיפה, ירשום את ההוצאה בספרים וכו´.
הכי תקין וטוב זה להודיע מראש באסיפת דיירים שכוונת הועד להצטרף.
עוד ברור שרוב רגיל באסיפה יכול להחליט זאת.
במקרה שתיארת לדבריך הועד אינו חפץ בכך. האם יש רוב באסיפה? יתכן שכן. מכל מקום לא אמרת האם נתקיימה אסיפה והנושא עלה.
כלומר העובדה ש- 4 מתוך 8 בעלי הדירות בבית תומכים בכך אינה אומרת בהכרח שאין רוב באסיפה (הרי באסיפה לא נדרשת נוכחות מלאה של כלל הדיירים ומחצית מספיקה; באסיפה נדחית מספיק אף פחות).
אם הועד אינו מעוניין ואם תתכנס אסיפה ולא יהיה רוב להחלטה, אזי לדעתי אין המיעוט יכול לכפות דעתו בענין על הכלל אפילו הוא משלם עבור כולם.
בוררות מושתתת על הסכמה. אם אין הסכמה כאמור, לא ניתן לכפות אותה.