בפנייתי לעמיתיי בועד, פטרו אותי ב"עזבי, אל תעשי מזה עניין", כי הדירה עורפית והמשפחה נחמדה וקואופרטיבית (אכן כך). למרות הסבריי כי זה פתח לצרות עתידיות, הציעו כי לא נביע התנגדות לאלה אך נסביר כי בעתיד לא תתקבל התנהגות כזו. ברור לי כי דרך פעולה זו מציבה אותנו בעמדת נחיתות לדיון עתידי בנושא, לכשיותקנו מזגנים נוספים ואף על קירות חזיתיים (האם החלטה כזו היא בכלל בסמכות הועד, כשמדובר בזכויות קניין?).
מבירור עם מספר שכנים, עולה כי חלק מתנגדים להשארות המזגנים במקומם, אך אחרים יסכימו לכך בדיעבד, משיקולי נחמדות, בורות וקושי בראיית הנולד.
איך כדאי לי לפעול על מנת להביא להזזת המעבים למסתורי הכביסה? אני מבינה כי לו היו מבקשים רשות, בנושא המשפיע על זכויות קניין, היתה נדרשת הסכמת כל הדיירים. האם בקשת רשות בדיעבד דורשת רוב אחר?
תודה מראש
שאלתי לגבי אישור בדיעבד של העניין. כמה דיירים דרושים על מנת לאשר את זה רטרואקטיבית ואיך עלי לפעול על מנת למנוע את זה.
רוב תודות
האם אוכל לקבל חוו"ד לגבי העניין שלי, קרי: כיצד לפעול במצב בו חלק מהדיירים יסכימו בדיעבד להתקנת המזגנים על קיר חיצוני ואחרים לא. כלומר, איך לפעול על מנת להביא להעברתם למקום שיועד לכך? איזה רוב דרוש? האם בכלל צריך לקיים דיון בנושא?
שוב תודה
וכמו שאמרתי מזגן הוא צורך קיום בסיסי של אדם, ואי אפשר למנוע את זה ממנו.
תביעה כזו היא למעשה דרישה למתן סעד אופרטיבי של הסרת המזגן ממיקומו הקיים והעברתו למיקום המיועד לכך.
צדקת גם כאשר הבעת חשש מפני תקדים שעלול להיווצר מהשלמה עם פעולה שכזו, דבר שיכער את הבית ועלול לפגוע בערכו.
הקושי שיש לכם הוא חלוף הזמן מעת ההתקנה – אי אפשר להתעלם מכך.
אלא שקיר חיצוני הוא רכוש משותף ועל כן הפעולה בנסיבות אלה פוגעת בזכות קניינית פגיעה שאינה של מה בכך.
לגבי פסה"ד שהובא = בהקשר שלנו הוא אינו רלבנטי ואולי אף יכול לסייע. מה שנבדק הוא דרגת הכיעור והפגיעה ושם היו נסיבות שהפכו את הפגיעה למינורית. כל מקרה לגופו.
בהצלחה.
חלקם, במידה ויבקשו מהם אישור בדיעבד להתקנת המזגן על הקיר החיצוני, יתנו הסכמתם.
מה לעשות כדי, בכל זאת, להביא להעתקת המעבים למסתור? דרוש רוב מסויים? האם פניה למפקח יכולה להעשות גם לאחר קבלת אישור של רוב כלשהו להתקנה?
תודה מקרב לב
ברור שיש משקל לעמדת כל יתר הדיירים בדיון בפני המפקח אבל עדיין אין בכך כדי להכשיר את המעשה ואני נוטה לומר שראוי לשקול הליך בשל הדברים שתוארו קודם לכן.
האם מסעיף זה לא נובע שכדי לשנות את חלוקת דמי הועד צריך הסכמה של 100% מבעלי הדירות?