החלפת צנרת ביוב בבניין משותף היא המשימה המורכבת ביותר בעולם עבודות הביוב. בגלל זה אתם צריכים לפנות אל רמת ההסמכה הגבוהה ביותר בתחום – קבלן ביוב מורשה. רק הוא מחזיק בידע ובהיתר לבצע עבודות מהסוג הזה ולמעשה פעמים רבות הוא גם ידע איך למנוע את הצורך בהחלפה מלאה, מה שיוזיל לכם בעלויות.
מתי נדרשת החלפת צנרת ביוב בבניין משותף, איך זה מתבצע בדיוק וכמה זה עולה? – המשיכו לקרוא ותקבלו את התשובות.
החלפת צנרת בבניין – באילו מקרים צריך לעשות את זה?
הצורך להחליף צנרת בבניין משותף ולמעשה בכל סוג של מבנה, עולה כאשר נגרם כבר נזק גדול מאוד לצנרת ואין שום אפשרות לתקן או לחדש אותה. ניתן לציין כמה מקרים שגורמים למצב כזה:
- הצנרת כבר ישנה מאוד – מה שיכול להתבטא בסדקים ושברים רבים לאורך כל הצנרת, עד לכדי צינורות שממש רקובים ומתפוררים.
- נגרם נזק רב מידי לצנרת – זה יכול להיות בגלל סתימה קשה שגרמה לנזק ליותר מידי צינורות (לדוגמא – שורשי עצים שחודרים לקו הביוב יכולים להרוס אותו לחלוטין) או בגלל פגיעה בקו של כלי כבד בעת ביצוע עבודות תשתית במקום.
- ליקויי בנייה – אם מערכת הביוב לא תוכננה כמו שצריך מבחינת סוג הצינורות, צריך להחליף אותה וזה ממש לא משנה אם היא חדשה לגמרי.
- הרחבות בנייה – אם הוחלט להוסיף לבניין עוד קומות ודירות במסגרת פרויקט תמ"א, חייבים להחליף גם את צנרת הביוב כדי שתעמוד בעומס החדש הצפוי.
החלפת צנרת ביוב בבניין משותף – איך תדעו אם זה באמת הכרחי?
אנחנו בטוחים שמה שמעניין אתכם הוא איך יודעים אם צריך להחליף את הצנרת בבניין או שניתן לתקן / לחדש אותה. אנחנו יכולים לומר לכם שכל עוד תיפנו אל קבלן ביוב מנוסה ובעל מוניטין, הוא תמיד ידע לתת לכם תשובה ודאית בעניין לאחר הגעה למקום ובדיקות שייבצע. הוא יעשה את זה בזכות שימוש במצלמות קטנות מאוד שמוחדרות לתוך הצנרת ומספקות תמונות וידיאו ברורות של כל מה שקורה בפנים.
בהתאם לממצאים אפשר להחליט האם ניתן ובכלל כדאי לתקן את הצנרת באמצעים שונים (שיטת השרוול, ההטלאה או התזה אפוקסית), האם ניתן להסתפק רק בתיקון של קו בודד או שחייבים להחליף את כל הצנרת לגמרי. חשוב מאוד להבין מה ההבדל בין החלפת קו בודד לבין החלפת כל הצנרת, מאחר וזה משפיע מאוד על המחיר. הצנרת מורכבת מכמה קווי ביוב בדרך כלל. החלפה של כל הצנרת היא בעצם החלפה של כמה קווים לעומת החלפה של קו בודד שפחות מסובכת לביצוע ולכן זולה יותר.
החלפה של הצנרת בבניין – כמה זה עולה ומי צריך לשלם על זה?
לאחר שהבנתם איך מבוצעת החלפה של צנרת בבניין משותף, אתם בטח כבר רוצים לדעת כמה זה עולה וגם מי אחראי לשלם על העבודה. ובכן, ההיבט שהכי משפיע על המחיר הוא אורך הצנרת ומסיבה זו מחיר החלפת צנרת בבניין משותף יהיה גבוה יותר מהחלפה של צנרת בבית פרטי, במרבית המקרים. טווח מחירים הגיוני הוא של 500 עד 700 ₪ למטר (כולל חפירה) והוא תלוי גם בגורמים נוספים כמו גודל הצינורות וסוג החומר שלהם. ראו פירוט כאן.
איך מחליפים את הצנרת בבניין?
לאחר שבוצע האבחון המקדים באמצעות צילומים והוחלט כי אין ברירה אלא להחליף את הצנרת, ניתן לעבור לשלבים הבאים:
- שלב התכנון – כולל החלטות רבות, בין היתר באיזה תוואי תעבור הצנרת החדשה, באיזה צינורות כדאי להשתמש מבחינת סוג החומר (כיום הבחירה המועדפת היא פלסטיק) והקוטר שלהם (2 צול, 4 צול, 6 צול וכו'), באילו שיפועים צריך ליישם את הצינורות וגם מהי שיטת ההתקנה שתעגן את הצינורות באופן מיטבי.
- שלבי החפירה וההתקנה – בשלב הראשון מתחילים לחפור את התוואי שבו תעבור הצנרת החדשה, מנתקים ומוציאים את הישנה ובשלב השני מיישמים את הצינורות החדשים ומחברים אותם אל השוחות.
- קבלת אישורים וחיבור מחדש – עם סיום העבודות יש לצלם שוב את הצנרת ולשלוח את הצילומים לרשות המקומית על מנת שתאשר שהקו תוכנן והונח כמו שצריך. לאחר קבלת האישור ניתן לחבר את הצנרת החדשה ולהתחיל להשתמש בה.