באסיפת הדיירים השנתית בתחילת החודש העברתי החלטה ברוב קולות לגבי אופן תשלום מיסי ועד הבית (אני יו"ר הועד).
ההחלטה נועדה לעגן נוהג שהיה קיים בבניין שנים רבות וכ- 70% מהדיירים נהגו לפיו ממילא.
הנה תמצית ההחלטה:
כל דירה תמסור לידי הועד פעמיים בשנה, 6 צ´קים מראש של מיסי ועד הבית, לתאריכי פרעון עד ה- 5 לכל חודש. לא יתקבלו פחות מ- 6 צ´קים ולא יתקבל כסף מזומן. לא משנה של מי הצ´קים – בעל הדירה, שוכר או חבר, העיקר שיהיו תקינים ועם כיסוי; האחריות החוקית לתשלום היא של בעל הדירה.
מטרת ההחלטה ברורה – למנוע טרטורים והוצאות לועד הבית כתוצאה מרדיפה מתמדת אחרי דיירים שלא משלמים בזמן או בוחרים לשלם מדי חודש בחודשו או במזומן וכו´.
בבניין 42 דירות. עד כה יישמו את ההחלטה 38 דירות (כולל כל הדירות השכורות!).
4 דירות מסרבות לקיים את ההחלטה. שיחות בנועם לא עזרו. יצויין שאי-התשלום מטרתו אך ורק התנכלות לועד הבית ותו לא. דירות אלה שילמו בעבר במשך שנים רבות את מיסי הועד באופן המתואר בהחלטה, גם כאשר מיסי העד היו יותר מפי 3 משיעורם כיום !
פניתי לאגודה לתרבות הדיור כדי שתסייע בעניין.
באגודה הסכימו לתמוך בהחלטה ולקרוא לבעלי אותן 4 דירות ליישמה. אולם, לטענת האגודה – אם הנושא יגיע למשפט – ההחלטה לא תעבור את מבחן בית המשפט משום שלא ניתן להכריח דייר לשלם מיסי ועד מראש או לחייב תשלום ע"י צ´קים ולא מזומן.
מה דעתכם ? לי נראה שההחלטה הינה חוקית לכל דבר ועניין משום שהיא נתקבלה באסיפת דיירים ברוב קולות.
תודה רבה.
דני
אפתח בכך שאני חושב שההחלטה להסדיר במדוייק את אופן התשלום היא ראויה ונכונה. יפה עשית כאשר ביקשת לדייק את הנוהל.
זה גם צריך להיעשות באסיפה בדיוק כמו שעשית.
אבל לכפות זאת אי אפשר.
זה גם לא צריך להיות נוקשה מדי. יש אנשים למשל שלא יכולים לשלם לפני ה 15 לחודש. אז נכנס להם כסף וכו´.
יש כאלה שעובדים רק במזומן.
הרבה ועדים שאני מייצג דווקא קובעים בהמלצתי נוהל של הוראת קבע ותמיד יש כאלה שבעקרון לא מוכנים.
אז לא נורא – יש מיעוט תמיד שנוהג קצת אחרת. כל עוד הרוב נענה בחיוב יש לועד פחות עבודה. היתר – העיקר שישלמו.
2. לגבי מזומן/צ´ק – אני מדגיש שלא משנה לועד של מי הצ´קים. עדיף שהדייר יתאמץ קצת ויביא צ´קים מחבר או קרוב, מאשר שהועד יתעסק עם מזומן. על מנת להפקיד מזומן יש לעמוד שעות בתור בבנק וכן לשלם עמלה של כ- 7 ש"ח. לעומת זאת, במכונה להפקדת צ´קים ניתן להפקיד עד 20 צ´קים בבת אחת תמורת עמלת שורה רגילה. לוקח כ- 30 שניות לצ´ק ! יחי ההבדל …
3. לגבי ההערה שלך שלא נורא אם יש כמה שלא מקיימים את ההחלטה – מספיק שיש שניים-שלושה כאלה בבניין – זה גורם טרחה רבה מאוד לוועד – תזכורות, פגישות, טלפונים, SMS, מיילים, פקסים ללא הרף. הדיירים לעולם לא ייזכרו מיוזמתם לשלם את מיסי הועד. לכן באה ההחלטה.
4. למרות תשובתך, אני בכל זאת מקווה ומאמין שההחלטה כן תעמוד בבית המשפט אם וכאשר יהיה בכך צורך, ונקווה שלא יהיה …
שבוע טוב.
דני
העורך דין עופר ענה לך יפה מאוד, וכל מילה שלו זהב, והוא גם הוגן ואין לו העדפה לצד מסוים,
בנוסף, גם ההערה שלו שהפעם הוא מסכים לדברי האגודה אומרת הרבה, לרוב הם ממש לא צודקים כי יש להם נטיה ברורה לטובת הוועד בגלל שהם מתפרנסים ממנו, אבל במקרה זה הצדק כל כך ברור עד שגם הם נאלצים להודות שלא תמיד יד הועד על העליונה.
יש להבין שועד בית אינו לשכת סעד.
לכל דייר יש את הצרות שלו ואין הם מעניינו של ועד הבית.
ועד בית לא יכול להתנהל כמו מכולת עם תשלומים בהקפה וכו´.
אם הועד יתחשב בכל הצרות האמיתיות והמדומות של הדיירים, ויסכים לקבל צ´קים לכל מיני תאריכים או מזומן, מידי חודש, עם אין-ספור תזכורות, רדיפות וטרטורים – הכל יקרוס. הועד מבצע תפקידו בהתנדבות מלאה ובחוסר זמן ממילא.
לכן, בדיוק כפי שאדם קונה מצרכים בסופר ומשלם, כמו שאדם צורך גז, חשמל, טלפון או ארנונה ומשלם כמו בובה מדי חודש או חודשיים (אחרת ינתקו לו את השירות ויתבעו אותו לדין) – באותה מידה יש לשלם כמו בובה לועד הבית על פי הכללים שנקבעו. אין שום הבדל.
בכל בניין יש דיירים הטרוגניים, בדרך כלל אין ביניהם שום דבר משותף מלבד המגורים באותו הבניין, ולכן הועד חייב להתנהל כמו משטר צבאי, עם סדר מופתי וחוקים – אחרת, הבניין יהיה עזוב ומוזנח ואף אחד לא יהיה מוכן לתפקד כועד.
ראו הוסברתם 🙂
דני
הצידוקים שהבאת נכונים.
אבל לא אתה ואני קובעים, יש צדק ויש חוק, בית המשפט קובע לפי החוק ואי אפשר לחייב דייר לשלם בשייקים או לתת אותם מראש.
אסיפת הדיירים יכולה לקבוע שכן חייבים, אבל קביעה כזאת אינה בסמכותה והיא לא תעמוד במבחן בית המשפט.
הדבר היחידי שבסמכות האסיפה לקבוע הוא גובה התשלום ומועדו, קביעת אופן התשלום (מזומן או שייק) אינו בסמכות.
ופרקטית ואוסיף עוד שישנם אנשים שאינם יכולים יכולים לתת שייקים (חשבונות מוגבלים), הרעיון שיביאו שייק של מישהוא אחר הוא לא רע אבל תלוי לחלוטין בהסכמתם, הרעיון שבסמכות אסיפת הדיירים או הועד לאלץ אותם להביא שייק של מישהו אחר הוא מגוחך.
ארבעת בעלי הדירות האלה שילמו, במשך שנים רבות, את מיסי הועד שלהם באופן המתואר בהחלטה: כלומר, פעמיים בשנה, 6 צ´קים מראש ל- 5 לחודש. הם מעולם לא התלוננו על הנוהג ולא הייתה להם כל בעיה ליישם אותו. ובמיוחד חשוב להדגיש: עד לחודש יוני 2008 מיסי ועד הבית היו גבוהים מאוד: בין 430 ל- 520 ש"ח לחודש !! (משום שהייתה הסקה מרכזית ומים חמים בחימום מרכזי ומחירי הסולר היו בשמיים).
מאז ניתוק המערכת המרכזית בחודש יולי 2008 והתקנת דודי שמש, ובהדרגה עד לחודש נובמבר 2008, ירדו מיסי ועד הבית ל- 140 ש"ח לחודש וכך הם נקבעו גם למחצית א´ של 2009.
נשאלת השאלה:
מדוע ארבעת בעלי הדירות האלה לא מוכנים לתת 6 צ´קים מראש של 140 ש"ח ל- 5 לכל חודש, לחודשים ינואר-יוני 2009, אם במשך שנים על גבי שנים הם מסרו פעמיים בשנה 6 צ´קים לפרעון ב- 5 לכל חודש, בסכומים של פיי 3 ויותר ????
התשובה היא אחת (מפורקת לגורמים): רשעות, צרות עין, התנכלות, כפיות טובה, שעמום וכו´.
אתם תשפטו. וכדי לסבר את האוזן – כל 20 הדירות השכורות בבניין, שחלקם שיגעו את הועד עד לא מזמן, עם מזומנים או עם צ´קים שהגיעו באיחור רב, ולאחר טרטורים, תזכורות ואף איומים רבים – כל אלה כן מסרו 6 צ´קים לפרעון עד ה- 5 לכל חודש !!
מה תגידו על כך ?
אי אפשר העברה בנקאית בתאריך מוסכם?
זה זול בהרבה מהמחאה.
ואולי, כדי באמת לפתור את האווירה לשלוח אליהם דובר אחר או להכניס מגשר לעניין יפתור בעיה יסודית.
סליחה על ההתפרצות
לילה טוב