הנני דייר חדש בבניין משותף בעל 5 קומות. דירתי נמצאת בקומה ה-5 של הבנין. לחץ המים שבדירה נמוך מאוד. לאחר פניה לעירייה נבדק לחץ המים שמסופק לבניין ונמצא תקין. כמו כן נראה שהצנרת הפנימית בדירה תקינה. לדעתי הלחץ הנמוך נובע מהגובה הרב של הדירה.
בבניין קיימת משאבה להעלאת לחץ המים אולם נראה שלא הופעלה במשך שנים וספק אם היא עובדת. פנייתי לועד הבית בנושא לחץ המים התקבלה בקרירות ו"נופנפה". ברצוני לדעת אם יש חובה חוקית להחזיק ולהפעיל בבניין בעל 5 קומות משאבה להעלאת לחץ המים.
אודה לתשובותיכם מראש,
יונתן.
פנה לועד במכתב מסודר בו תטען טענותיך ותידרוש מהם בנימוס אך בתקיפות להשמיש את המשאבה, שהינה רכוש משותף לכל דבר כנידרש על פי החוק.
דרך אגב, משהו מוזר לי כאן בסיפור שלך.
5 קומות זה לא הרבה ולחץ המים לא אמור לרדת כל כך הרבה.
חשוב לדעת; מה היה הלחץ "התקין" שמדדה העירייה?
אם תוכל, הזמן מודד פרטי (חפש אינסטלטור שיש לו שעון לחץ ובקש ממנו מדידיה עם דו"ח כתוב).
על פי רוב, אנשי המים בעירייה אינם מבינים על מה הם מדברים. אצלנו למשל יש לחץ אדיר של 9 אטמ´ שזה משהו נוראי. כששואלים את אנשי המים בעירייה מדוע אינם מורידים את הלחץ, הם אומרים שיש צינורות ישנים וצרים וצריך שהמים יכנסו גם בהם. זו כמובן שטות גמורה ונובע מכך שהם אינם מבינים את נושא לחץ המים.
כך גם הקבלן טען באזניי שצריך לחץ גבוה כדי שהמים יעלו לדודי השמש בגג. שטות גמורה! אם מאגרי המים בעירייה הם גבוהים יותר מהבניין (וזו המציאות) הרי שהמים יגעו לדודי השמש בגל חוק כלים שלובים ללא קשר ללחץ המים……
אין מנוס מלפרק את השעון הדירתי, לחבר צינור, ולמדוד עם סטופר כמה זמן לוקח למלא דלי גדול.
אח"כ מפרקים שעון ראשי ורואים מה הספיקה.
יש לקזז את גודל הצנרת שלפני השעונים, אם יש הבדל ביניהם, בהנחה שהשעון הדירתי הוא בקומת הדירה.
אם השעונים כולם בחצר, ויש ספיקה סבירה, צינור האספקה סתום.
בברכה
ארז