יש לנו בעיה עם שכנה שבעבר לפני 4 שנים בערך הייתה המנקה בבניין, וועד הבית שילם לה משכורת וגם משכורת 13 , בשלב מסויים השכנים בבניין הפסיקו לשלם את הכספים לוועד הבית ונגמר הכסף בקופת הועד . השכנה ששימשה כוועד בית הודיע למנקה ( שכנה בבניין)שאין כסף לשלם לה ושתפסיק לנקות , המנקה המשיכה לנקות בטענה שזה הבניין שלה ושאכפת לה . לאחר זמן מה היא הפסיקה לנקות .
כשאני קניתי את הדירה לא היה וועד פעיל ולא היה איסוף של כספים לוועד הבית , לאחר זמן מה גם ניתקו את החשמל במדרגות בגלל חוב . אחרי שנה כמעט חידשנו את הוועד ונבחר ועד חדש , אישתי ושכנה נוספת בדירה מס 1 , חידשו את איסוף הכספים חוב החשמל שולם והכל בסדר.
השכנה שהייתה מנקה ראתה שיש כסף ומאז טוענת שפיטרו אותה ושועד הבית חייב לה כסף כי היא המשיכה לנקות עוד 4 חודשים בערך . בבניין יש 6 דיירים ומתוכם3 חדשים שלא היו בבניין בתקופה הקודמת של הועד הקודם .
השכנה שכיהנה כועד בתקופה הקודמת ועוד דייר עדיין גרים בבניין ורק הם יודעים באמת מה קרה .
השכנה ששימשה כמנקה רוצה לתבוע את הועד על כספי פיצויים והחוב שהיא טוענת שמגיע לה
השאלה היא אם הדיירים החדשים חייבים לשלם את החוב שהיא טוענת שמגיע לה הרי לא היינו קשורים לבניין בתקופה הקודמת כשהשכנה הייתה מנקה
זה פעם שנייה שההודעה פה ולא עונים לי!!!!
אני מבין ללבך וגם את הסיטואציה :
אבל , – ויש אבל גדול- שיש לקחת בחשבון.
מי שמכניס ראש בריא למיטה חולה – צריך
שיהיה אחראי ושלא יבוא בטענות בדיעבד.
לפני שקונים רכב בודקים וחופרים לברור
מצבו בכלל – ומבחינת הניירת בפרט.
גם כאן במקרה הנ"ל, לפני שקונים דירה
בודקים עם המוכר שמה יש בעיות וסכסוכים
מה מצבם ומה טיבם ובאיזה שלב הכל נמצא
והאם עומד ותלוי כנגד הבניין ו/או נציגיו כתבי
תביעה. ועל המוכר (שהיה גם הועד) היה לחתום שהכל כשיר ותקין. כך שכל הטענות, התשלומים והפיצויים היו נגררים למוכר. משלא נעשה כך, להבנתי, יש להגיע לפשרה לטובת כל הצדדים לנשוך שפתיים ולהתחיל בדרך חדשה כדי שלא התעררו ויצופו נושאים חדשים נוספים כדוגמת, זכויות המל"ל, הפרשות למל"ל שלא מתיישנים, פיצויים גבוהים יותר, תביעות – ועוד.
–
*מנגד, יש מקום לנסות ולבדוק את הסוגייה של "משכורת 13.
(א) מי אישר את הסכם השכר והרחבת משכורת 13 שהינה הטבה בונוס מכח הסכם אישי. ו/או קיבוצי ואינה זכות קנויה מכח חוק לכלל העובדים במשק (בניגוד לחופשה, דמי הבראה, וכדומה). משכך, יש לבחון את תנאי ההסכם הספציפי מכח נשאבת הזכות, על מנת להבין מה בדיוק סוכם, הן לגבי גובהה ואופן חישובה והן לעניין מועד תשלומה.
–
(ב) מי אישר את משכורת 13, הועד לבד במעמד צד אחד.
* כל הדיירים תוך מתן הסכם לאחר אסיפת דיירים.
* האם יש הסכם מסודר מפורט וחתום בין כל הצדדים .
* האם יש במקרה סוג של קרבה – בין הועד בזמנו למנקה.
* כמה פעמים קבלה המנקה את משכורת 13
* האם המשכורת שולמה בתלוש כולל ניכויים ומסים או "ביד".
–
(ג) לאחר שתבדקו תתעמקו ותבחנו הנושא מכל זוית, בסופו
של דבר אולי תגיעו למצב שהמנקה היא זו שחייבת להחזיר
כסף או (כפשרה) שהמשכורת 13 שולמה שלא באופן כשיר ולמעשה מכסה ובאה במקום כל פיצוי אחר נוסף.
———————-
מקווה שעזרתי ולא הרגזתי – בהצלחה.
בברכה.
בכל אופן – לא ציינתי בהודעה ה-1 שהשכנה ניקתה בבניין 10 שנים והפסיקה לנקות הסוף 2008 הרבה לפני שאני קניתי את הדירה , לגבי זה שאתה אומר שהייתי צריך ליבדוק אם אין חובות לא יכולתי לדעת כי היא לא אמרה כלום לאף אחד גם לא לשכנה שהייתה וועד על זה שהיא דורשת את הכסף רק אחרי שחידשנו את הועד היא נזכרה והודיע על זה ובאה לידרוש מהועד את הכסף , ניסינו להגיע איתה לפשרה ושכל השכנים יספגו ויתחלקו בסכום של החוב (700 ש"ח בערך) אבל היא רוצה לתבוע את הועד דרך "האגודה לזכויות האזרח" דרך האגודה לתרבות הדיור לא הלך לה ואמרו לה שלא חייבים לה כלום.
האם במקרה שנלך לתביעה בית המשפט יוכל לחייב אותי לשלם את חלקי בחוב + הפיצויים למרות שלא גרתי פה אז ורק בגלל שקניתי את ההדירה בבנייו?
אבל ייתכן שלך תהיה עילה לדרוש/לתבוע את חלקך בחוב מבעל הדירה הקודם, אבל זה במישור החוזי שבינך ובינו ולא מעניינה של התובעת או של ועד הבית .
עם זאת במידה ותוגש תביעה ישירה נגד בעלי הדירות ואתה ביניהם (ולא נגד הועד), אז תוכל לבקש להוסיף את בעל הדירה הקודם כצד ג.