1.האם בתום שנה לכהונת ועד הבית שנבחר לא קיים אסיפת דיירים למרות בקשות הדיירים בבניין ולא נבחר שוב באסיפה האם הוא חוקי מבחינה משפטית לנהל את ועד הבית?
2.וועד הבית שנבחר עשה שיפוץ בבניין ללא אסיפת דיירים לקבלת אישור השיפוץ,ובתום השיפוץ הוועד מבקש כסף והדיירים עבור השיפוץ.
האם זה חוקי מבחינה משפטית?
מהתקנון המצוי:
15. (א) האסיפה הכללית הרגילה תבחר בנציגות בת אחד או יותר, אך לא יותר מחמישה חברים; בנציגות של יותר מאחד ייבחר אחד מחבריה כגזבר.
(ב) אסיפה כללית שלא מן המנין רשאית להחליף את הנציגות, לשנות את הרכבה, או להשלימה, אם ירד מספר חבריה מכל סיבה שהיא; נקבע מספר חברי הנציגות ומספר חבריה ירד מכל סיבה עד למטה ממספר זה, יועידו חברי הנציגות הנשארים, תוך עשרה ימים, אסיפה כללית שלא מן המנין לשם השלמת הרכב הנציגות.
(ג) תקופת כהונתה של הנציגות, כולל חבריה שנבחרו לפי סעיף קטן (ב), היא עד לבחירת הנציגות החדשה באסיפה הכללית הרגילה הבאה.
…"
כלומר,כל עוד לא נבחרה נציגות חדשה לבנין,הנציגות הקיימת ממשיכה לפעול.
קיום אסיפה כללית רגילה מתחייב אחת לשנה,אך לא יותר מחמישה עשר חודש מיום קיום האסיפה הקודמת:
"אסיפה כללית רגילה
5. (א) בעלי הדירות יקיימו אחת לשנה אסיפה כללית לשם קביעת דרכי ניהולו של הרכוש המשותף והשימוש בו, קביעת ההוצאות הכרוכות בכך, מינוי נציגות, אישור החשבונות והסדר הענינים האחרים הנובעים מהשכנות בבית המשותף.
(ב) הנציגות תקבע את מועד האסיפה הכללית ותועיד אותה; האסיפה הראשונה תתקיים תוך שלושה חדשים מיום רישום הבית בפנקס הבתים המשותפים; לאחר זאת תתקיים האסיפה לא יאוחר מחמישה עשר חודש מיום האסיפה הקודמת."
אם לא כינס הועד אסיפה,ניתן לגייס חתימת שליש מבעלי הדירות ולדרוש כינוס אסיפה (לכאורה,אם הועד מסרב לכנס אסיפה רגילה ניתן לפנות למפקח בתביעה,אך גיוס שליש מבעלי הדירות הוא כנראה צעד קל יותר).
באסיפה זו יש לבחור נציגות חדשה.
לגבי השיפוץ,הדבר תלוי באופי השיפוץ.אם מדובר בשימור
הבנין,חלה חובה על כל בעלי הדירות להשתתף בהוצאות.