דמי ועד לפי החלק היחסי?

איזה רוב צריך באספת הדיירים על מנת לשנות תשלום שווה לועדבתשלום לפי שטח הדירה,תודה
14-06-2005 22:00:00
איתן ברעם
לא צריך שום רוב וגם לא הסכמה

אם לא נרשם תקנון מוסכם בטאבו הקובע שהתשלום הוא שווה בשווה, זכותו של כל בעל דירה לשלם מהיום ואילך על פי חלקו היחסי ברכוש המשותף (שזה תשלום לפי שטח הדירה) – ללא שום צורך בהחלטה של אסיפת דיירים או של מישהו אחר. כי זה קבוע בחוק, וזכותו של כל בעל דירה לשלם על פי החוק ולצורך כך הוא לא זקוק לאישורו או הסכמתו של מישהו.

………………………………………………………………………………………………………………………………..

16-06-2005 16:53:00
יצחק שפיר
שאלה נוספת בעניין דומה

בתקנון הבית רשום כך:

"1. אחזקת הבית ושיפוצו יחולקו על פי היחס בבעלות ברכוש המשותף.
2. נקיון ומאור חדר מדרגות יחולקו שוווה בשווה"

לא מוזכרים המקלט, החצר והגינה.

האם לגבי החלקים שלא הוזכרו (מקלט, חצר וגינה) שהם שטחים ציבוריים יש להתייחס כאל השטח הציבורי שכן צויין בתקנון, קרי חדר המדרגות, והאם התשלום השוטף לגביהם שעיקרו נקיון צריך להתחלק שווה בשווה, כאשר הוצאות מיוחדות (לעניין זה "שיפוצים ואחזקה") יתחלקו כפי שמצויין לגבי המבנה, כלומר על פי הבעלות היחסית.

16-06-2005 22:27:00
איתן ברעם
קשה להבין מה אומר התקנון

אבל נפסק בבית המשפט המחוזי שמקום שבו התקנון המוסכם אינו ברור באופן חד-משמעי, ויש עמימות באשר לשיטת התשלום, יש לנהוג על פי הקבוע בסעיף 58 לחוק המקרקעין, קרי, על פי החלק היחסי ברכוש המשותף (ולא שווה בשווה).

לפסק הדין – בקישור הזה:

……………………………………………………………………………………………………………………………

17-06-2005 19:34:00
יצחק שפיר
קשה גם להבין במה עסקה הפסיקה שבקישור

אם תוכל להביא את הפסיקה נשואת הערעור יהיה אולי מידע בהיר יותר.

כפי שאני מבין היתה שם חוסר בהירות לתשלומים שהוגדרו פעם אחת לפי חלקו היחסי ובמקום אחר שווה בשווה ומחמת זאת פנתה הפסיקה להגדרות שבחוק.

17-06-2005 21:01:00
איתן ברעם
פסק דין בי"מ מחוזי

בקישור הזה:

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

19-06-2005 03:43:00
יצחק שפיר
תודה לך

אכן הניסוח שם בחוזה המכר מחליף בין הביטוי "חלקו היחסי" ו"שווה בשווה" לאורך החוזה כאשר ההתייחסות היא בכל העת לגבי אותן הוצאות ומן הסתם כוונת החוזה היתה להבדיל הין טרם גמר הפרוייקט (איכלוס חלקי) לבין לאחר גמר הפרוייקט (איכלוס מלא.

בבנין שלנו מדובר בתקנון המתייחס במפורש לשני סעיפי הוצאות שונים – אחזקת הבית ושיפוצו – על פי יחס בעלות – ונקיון ומאור חדר מדרגות – בחלוקה שווה.

מכיוון שלא מוזכר מקלט (אשר לרוב מוזכר בנשימה אחת עם חדר המדרגות) וכן לא חצר וגינה – כולם שטח "ציבורי" העובר נקיון שבועי (לעניין זה כיסוח דשא ונקיון חד הם לטעמי) בדיוק כמו חדר המדרגות, אני מניח שאלו הושמטו מהתקנון בשל טעות אבל כוונת כותב התקנון (בעלי הבניין בטרם מכירת הדירות) היתה לאמר – נקיון שטח "ציבורי" בחלוקה שווה ותיקונים ושיפוצים בחלוקה יחסית (למשל בניית מסלעה בגינה, הוספת אדמה, שינוי צמחייה וכיו"ב פרוייקטים).

הדבר גם הגיוני מהטעם ששוכרי דירה משלמים תשלום שוטף לועד הבית, שאמור לכסות את השרות שהם מקבלים ממנו ואילו בעל הדירה משלם הוצאות שמירת ערך הנכס או השבחתו – תשלומים שהינם רק מעת לעת כאשר מבוצע תיקון או שיפור/שיפוץ.

מכיוון שנושא זה עלול להוות סלע מחלוקת, אני מחפש סימוכין ןהחלטת דומות בעניין. כאמור, חשוב לציין שיש התייחסות בתקנון לשני סוגי פעילות שהתשלום עבורן מחולק באופנים שונים, להבדיל ממקרה "כללי" בו בהעדר התייחסות קובעת ברירת המחדל.

19-06-2005 13:27:00
איתן ברעם
תקנון לקוי

כאשר יש תקנון מוסכם – אבל הוא לקוי – כי אין בו כיסוי של כל סעיפי ההוצאה, רצוי מאוד לתקן את התקנון המוסכם כך שיהיה בו סעיף שיורי האומר: בדק בית ושיפוצים – בשיטה א´. כל השאר – בשיטה ב´.

אם יש תקנון לקוי, יכול בית המשפט ללכת באחת משתי הדרכים, או לנסות ולהשלים את ההסכם על פי כוונת מנסחי ההסכם (שקרוי תקנון-מוסכם) מתוך נוסח ההסכם, וזאת על פי סמכותו מכוח חוק החוזים.
או – לקבוע שכל מה שאין לגביו הסכמה בתקנון – יש ללכת על פי מה שקובע החוק – דהיינו – על פי חלקה היחסי של כל דירה ברכוש המשותף. אין לדעת כיצד יבחר בסופו של דבר ללכת.

כאשר יש חוזה שכירות, יתכן שהפיתרון נמצא בחוזה עצמו, כלומר, הוצאות שוטפות על השוכר, שיפוצים – על המשכיר, ואז מה שכולם משלמים – ישלם גם בעל הדירה המושכרת, כאשר על בעל הדירה המושכרת הנטל לחלוקת ההוצאות בינו לבין השוכר – ולא על ועד הבית.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

19-06-2005 14:10:00
יצחק שפיר
ושוב תודה

אני מקווה שלא תהיה מחלוקת ובכל מקרה שלא נזדקק לשרותי המפקח או בית המשפט בנדון.
19-06-2005 16:43:00
שירה לב-ציון
ומה הדיו במקרה של חברת ניהול?

מה הדין כשבחוזה עם חברת הניהול קבוע סכום אחיד, בלי התייחסות לגודל הדירה?
19-06-2005 16:43:00
שירה לב-ציון
ומה הדיו במקרה של חברת ניהול?

מה הדין כשבחוזה עם חברת הניהול קבוע סכום אחיד, בלי התייחסות לגודל הדירה?
19-06-2005 16:57:00
איתן ברעם
כשחוזה עם חברת הניהול אומר אחרת

צריך להתאים את החוזה של חברת הניהול לתקנון המוסכם – אם יש תקנון מוסכם לבית המשותף, או לחלק היחסי ברכוש המשותף – אם אין תקנון מוסכם.

אם בחוזה עם חברת הניהול יש הסכמה וחתימה של כל 100% של בעלי הדירות, יש לגבות על פי הנאמר בחוזה.

כל בעל דירה שלא הסכים במפורש בתקנון המוסכם – או בכתב – על שיטת תשלום אחרת – יהיה אותו בעל דירה זכאי לשלם על פי חלקו היחסי ברכוש המשותף – כחוק.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

19-06-2005 17:33:00
שירה לב-ציון
לגבי ההסכם עם חברת הניהול

ההסכם מעולם לא הוצג בפני הדיירים. לעומת זאת, הוועד החתים את הדיירים על עצם ההתקשרות עם חברת ניהול. האם זה תופס? אגב, אין לנו תקנון מוסכם.
19-06-2005 18:12:00
איתן ברעם
שינוי שיטת התשלום

צריך להיות בצורה ברורה ומפורשת ע"י כל בעלי הדירות – בכתב.
אין לקשור בין ענין עקרוני של החתמת הדיירים על הסכמתם להתקשרות עם חברת הניהול פלונית, לבין הסכמתם לשינוי שיטת התשלום.

מדובר בשני עניינים נפרדים.

השאלה מי חתום על חוזה ההתקשרות עם חברת הניהול?

אם כטענתך החוזה מעולם לא הוצג בפני הדיירים, הרי שהם גם לא חתומים עליו, ולכן, אין שום תוקף מחייב לעניין גביית סכום אחיד (שווה בשווה) מכל הדיירים, שכנראה מופיע בחוזה הזה, אם בעלי הדירות לא הסכימו לשיטת תשלום זו במפורש ובכתב.

צריך לזכור שהוראת חוק המקרקעין הקובעת שהתשלום יהיה על פי חלקה היחסי של כל דירה ברכוש המשותף, חזקה יותר, ועומדת מעל כל חוזה שחתם ועד הבית, וגם אם נחתם חוזה כזה, הוראת החוק היא הקובעת.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

19-06-2005 19:25:00
שירה לב-ציון
לא מדויק

הדיירים הסמיכו את הוועד להתקשר עם החברה בהסכם (בלי לראות את תוכנו, כאמור). האם אין זה מחייב וגובר על הוראת החוק בדבר השתתפות יחסית (אשר ניתנת להתניה, לדעתי)?
19-06-2005 19:58:00
איתן ברעם
מה הסמיכו הדיירים ?

השאלה היא מה הדיירים הסמיכו את הועד:
א. "להתקשר עם החברה בהסכם". או –
ב. להתקשר עם החברה בהסכם לגביית סכום שווה בשווה מהדיירים.

מה בדיוק הסמיכו הדיירים את ועד הבית ? ? ?.

אם התשובה היא ב´ – משמע – הדיירים לא הסמיכו במפורש את החברה לגבות שווה בשווה, ולכן אין תוקף לנאמר בחוזה (שהחברה תגבה שווה בשווה). אתה מנסה לפרש את הסכמתם העקרונית של הדיירים להתקשר עם חברת ניהול פלונית כמתן יפוי כוח מצידם לשינוי שיטת התשלום. פירוש כזה הינו פסול ואינו מתקבל על הדעת.
אין לועד הבית סמכות להתחייב בשמם של הדיירים בעניין שהדיירים לא הסכימו לו במפורש. לכן, הוראת החוק הקובעת שהדיירים ישלמו על פי חלקם היחסי ברכוש המשותף – גוברת על הנאמר בחוזה.

אין ספק שהנאמר בחוק ניתן להתניה, אבל צורת ההתניה גם היא נקבעת בגוף החוק, כנאמר בסעיף 58(א), ציטוט:

"בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר. "

כלומר, ניתן להתנות על הנאמר בחוק רק בדרך של רישום תקנון מוסכם בטאבו. השאלה אם נרשם תקנון מוסכם בטאבו ? אם לא, לא נעשתה התניה על החוק כדין.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

19-06-2005 20:02:00
איתן ברעם
תיקון

הכוונה
אם התשובה היא א´ ……..
ולא אם התשובה היא ב´.
20-06-2005 11:55:00
שירה לב-ציון
תודה!

שירות אישי לוועדי בתים - איתור בעלי מקצוע

המוקד לדייר של פורטל בית משותף דואג שבעלי מקצוע הוגנים ומקצועיים יתנו לך שירות.
מלא את הטופס או לחץ לשליחת הודעת ווצאפ 

    דיונים נוספים:

    בבניין קיימים מעל ל-5 דיירים החייבים מיסי ועד, האם ניתן לתבוע את כולם בתביעה אחת או יש לתבוע אינדבידואלי, אם כן כיצד זה ניתן לבצוע...

    הדייר בדירה שמעלי ערך שיפוצים בדירתו שכתוצאה מהם נגרם נזק לצנרת המשותפת, אחת הדירות בבניין הוצפה ונגרם לה נזק רב. האם העובדה שהנזק נגרם לצנרת...

    בבית משותף, הוחלט לפני 20 שנה שכל דירה תשלם סכום זהה לוועד הבית. לפני כשנה הורחבו רוב הדירות. בעלי הדירות שלא הורחבו דורשים לשלם ע"פ...

    שלום, אני מחפש קובץ של "הקם ועד שכונה – למתחילים" האם קיים משהו בסגנון? האם יש מדריך להקמת ועד שכונתי? אני לא יודע לאיפה לפנות...

    מזה כ-10 שנים אני גר בבית משותף (12 דיירים) אשר לא מגודר מכיוון דרום (קיימת אפשרות שהיתה גדר לפני שהגעתי). חלק מהדיירים רוצים לבנות גדר...

    אני גר בבית משותף בו לכל דייר יש חנייה ספציפית פרטית שלא רשומה בטאבו (קומת עמודים), זאת עפי הסכם ישן מאוד בין הדיירים (לפני יותר...

    לעו"ד עפר שחל שלום, אנא ראה את שאלתי ואת תשובת האגודה לתרבות הדיור: השאלה: היכן מעוגנת בחוק זכותו של דייר המשלם מיסי ועד בית, לקבל...

    לעו"ד עפר שחל שלום בכל ארגון, כאשר יש סיבה לחשוב כי ענייני הכספים אינם מתנהלים כשורה עולה שאלת הביקורת. בחינה מעמיקה של דו"ח כספי לא...

    רציתי לדעת האם ישנה דרך חוקית להתנגד לשיפוצי הבית על ידי אביו של ועד הבית תמורת סכומים כפולים מאלה המוצעים על ידי דיירים אחרים או...

    בוקר טוב עו´ד שלח קראתי שכבר דנתם בנושא כאוב זה אך לצערי אני חדשה בפורום לכן אבקש לשאול אותך מה החוק אומר לגבי הכספים שהוועד...

    שירות אישי לוועדי בתים!
    איתור בעלי מקצוע

    המוקד לדייר של פורטל בית משותף דואג שבעלי מקצוע הוגנים ומקצועיים יתנו לך שירות. מלא את הטופס או לחץ לשליחת הודעת ווצאפ

    המוקד לדייר של פורטל בית משותף דואג שבעלי מקצוע הוגנים ומקצועיים יתנו לך שירות. מלא את הטופס או לחץ לשליחת הודעת ווצאפ:

      ועד בית, קבל במתנה את המדריך המלא לניהול ועד בית אשר יהפוך את ניהול הבית המשותף לחוויה מהנה ופשוטה ויחסוך לך זמן רב ועלויות בתחזוקת הבניין!

      ועד בית, קבל במתנה את המדריך המלא לשיפוץ בניינים אשר יחסוך לך אלפי שקלים בשיפוץ בניין המגורים!

      קטגוריות עסקים

      אדריכלות
      איטום גגות
      אינטרקום
      אינסטלציה
      ארונות מתכת
      בדק בית
      ביטוח ועד בית
      בישום בניין
      גביית ועד בית
      גגות סולאריים לייצור חשמל
      גז
      גינון ועיצוב גינות
      גנרטורים
      דלתות כניסה לבניין
      דפיברילטור
      הדברה
      הנדימן
      הרחקת יונים
      התחדשות עירונית
      חברות ניהול בתים משותפים
      חברות ניקיון בתים משותפים
      חיטוי מאגרי מים
      חשמל
      כיבוי אש
      מיגון תא מעלית
      מימון תביעות משפטיות
      מכולות אוטומטיות
      מנעולן
      מעליות
      מערכות Wi-Fi
      מערכות אזעקה / מצלמות
      מערכות סולאריות
      משאבות מים
      סימוני חניות
      עורכי דין / נוטוריונים
      עיצוב לובי וחדר מדרגות
      עמדות טעינה חשמליות
      פוליש
      פיקוח ובניה
      צביעת חדרי מדרגות
      קבלני שיפוצים לבתים משותפים
      קונסטרוקטור
      שיפוץ מבנים
      שיפוצים בסנפלינג
      שערים ומחסומים
      תיבות דואר

      וועדי בתים ודיירים

      הצטרפו עכשיו לקבוצת הפייסבוק הגדולה בישראל הנותנת מענה לבעיות הדיור בבית המשותף!!!

      להצטרפות לחצו על התמונה או על הכפתור ושלחו בקשת הצטרפות בדף הקבוצה

      דילוג לתוכן