בבעלותי דירה הנמצאת בבניין משותף ואשר אותה רכשתי לפני כשלוש שנים.
את הדירה אני משכיר מיום שרכשתי אותה.
לאחרונה הסתבר לי כי מעל הדירה שבבעלותי מתגורר דייר מבוגר שמטריד את הדיירים הגרים בשכירות. הוא מקים רעשים נוראיים בשעות הלילה ולא נותן לדיירים מנוח.
הדיירים נאלצו להפר את החוזה עימי עקב הטירדה הנוראית.
לאחר בירור שערכתי, מסתבר כי לאורך השנים דיירים רבים סבלו מהדייר המטריד ולאחר שהתייאשו מלהתלונן נגדו במשטרה ולנסות ולאשפזו בכפייה עזבו את הדירה.
גם דיירים נוספים בבניין מכירים היטב את הבעיה שקיימת לדבריהם שנים רבות.
לציין שהדייר אף אינו משלם ועד בית מזה זמן רב ולמעשה מצפצף על החוק.
שאלותי הן: 1) מה לעשות כדי לגרום למטריד לחדול ממעשיו?
2) כיצד ניתן לתבוע את הבעלים הקודמים של הדירה שלא שיתפו אותנו בבעיה הקשה. האם יש כאן עילה לביטול חוזה הרכישה? בעיקר לאור זאת שהם הצהירו מפורשות בחוזה כי אינם מכירים כל פגם נסתר בדירה, למרות שמסתבר כי היו מודעים היטב לבעיה.
תודה מקרב לב למסייעים
במקרים קשים במיוחד אכן ניתן לנסות לפנות לפסיכיאטר מחוזי כדי לבדוק אשפוז. זה קורה רק במקרים בהם השכן מסכן אחרים ו/או את עצמו. כלומר הטרדה "רגילה" אינה מספיקה.
גם משטרה אינה תרופה יעילה אם כי לא הייתי מוותר בקלות. הייתי מזמין וחוזר ומזמין משטרה בלילה כאשר יש את אותם רעשים נוראיים.
אולי גם ניתן לפנות לבני משפחה של אותו שכן.
במקרים כאלה לרוב גם הועד אינו יכול להועיל. אבל כן הייתי מגיש הליך כספי לגביית חובות הועד.
דרך נוספת היא הגשת הליך משפטי על בסיס עילת הטרדה.
לגבי השאלה השניה:
זה נכון שכאשר מישהו מנהל מו"מ שלא בתום לב ו/או מציג מצגי שווא, מטעה או מסתיר עובדות רלבנטיות – ניתן לכאורה לתבוע אותו בשל כך.
רק שעובדתית ראייתית אין כאן הליך קל. צריך יהיה להוכיח שחלק ממצגי המוכר היו צריכים להיות גילוי של "השכן המטריד" – לא ברור בכלל שזה חלק מחובות המוכר. בעיקר אם אתה לא התעניינת מיוזמתך ולא שאלת על שכנים וכו´.
חוץ מזה יש גם על קונה חובות – "יזהר הקונה". בקיצור תביעה זו יחסית קשה ואני בספק אם כדאי להיכנס לכך.