מדובר בבניין ישן בן 30 ובו 4 קומות ו16 דירים.
משיחה עם ועד הבית התברר לי כי כשרק איכלסו את הבניין בעלי הדירות לא היו מעוניינים בדוד שמש מרכזי ולכן הדירים שהיו מעוניינים להתקין דוד התקינו. לבינתיים בבניין כל אחד מצא לו פתרון משלו וועד הבית טוען שאין מה לעשות.
האם אני מחוייבת להסכם שנעשה לפני 30 שנה בבניין (שבו 3 משפחות זכו לדוד שמש) האם יש אפשרות לדרוש מדירי הבניין לעשות דוד משותף?
אלו שעשו דוד שמש, אי אפשר לדרוש מהם להסיר אותו וסביר להניח שיתנגדו.
אלו שעשו פתרון חלופי, כדוג´ דוד חשמל בבית, גם סביר להניח שחלקן יתנגד.
דרך אגב, היום לא נהוג לעשות דוד משותף וכל מי שהיה לו מחליף אותו.
דוד משותף (אם אתה מתכוון לסולר) מחייב חדר מיוחד וייתכן שכבר מישהו רכש את החדר ואין מקום לעשותו.
חוק (מס´ 10) תשמ"ח-1987
59א. (א) בעל דירה רשאי, בכפוף לאמור בסעיף קטן (ב), ללא הסכמת בעלי הדירות האחרים, להתקין במקום סביר על גג הבית המשותף שהוא רכוש משותף, דוד לחימום מים על ידי השמש (להלן – דוד שמש), ולהתקין בדרך סבירה את המיתקנים הקשורים לכך והצינורות להולכת המים לדירתו, ובלבד שנתקיימו כל אלה:
(1) הוא קיבל היתר להתקנה לפי חוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965, ומילא אחרי תנאי ההיתר;
(2) ביום מתן ההיתר לא שימש המקום שעליו יותקן דוד השמש, במשך תקופה סבירה, את בעלי הדירות למטרה כלשהי שהוסכם עליה, בין בהחלטה של בעלי הדירות ובין בהתנהגותם, והוא לא נועד ביום האמור לשמש למטרה כלשהי לפי תקנון הבית המשותף;
(3) התקנת המיתקנים והצינורות תיעשה בדרך שתצמצם ככל האפשר את הפגיעה בחזות הבית.
(ב) בעל דירה בבית משותף שגגו אינו מספיק למספר דודי שמש כמספר הדירות בבית, לא יהיה רשאי להתקין דוד שמש כאמור בסעיף קטן (א) אלא לאחר שקיבל את הסכמת כל בעלי הדירות האחרים, ובלבד שאם בעל דירה אחרת התנגד מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, רשאי המפקח להרשות את התקנת דוד השמש.
(ג) תעודה בחתימת מהנדס הועדה המקומית לתכנון ולבניה תשמש ראיה לענין היותו של גג הבית מספיק או לא מספיק למספר דודי שמש כמספר הדירות בבית; בתעודה האמורה יקבע המהנדס לכמה דודי שמש מספיק גג הבית."
אין שום אפשרות לכפות על מישהו להוריד דוד, כאשר הוא עשה זאת בצורה חוקית.