לפני שנתיים וחצי היתה נזילה בגג והבאתי בעל מקצוע, שנתן הצעת מחיר לאיטום חלקי ע"י מריחת זפת קל על הגג במקומות שיש נזילה לתוך הבית (הוועד לא עושה זיפות בגג בגלל חיסכון בכסף).
הצעת המחיר כללה אחריות ל-4 שנים (טרם חלפו 4 שנים). בעל המקצוע היה מס´ פעמים ועדיין יש נזילות מאותם מקומות לתוך התקרה (יש רטיבות ונזילה).
פניתי למפקחת על המקרקעין לתבוע את בעל המקצוע ונאמר שזה לא קשור אליהם.
האם הוועד של הבניין צריך לתבוע את בעל המקצוע בביהמ"ש לתביעות קטנות?? מצורף האחריות
מה עלי לעשות?
תודה מראש על תשובתך.
בנוסף, מדובר ברכוש משותף והאחריות על תקינותו היא על הוועד.
ועוד דבר;
הוועד אינו זה שמחליט אם לזפת או לא. זו החלטה שנתונה אך ורק בידי הדיירים דרך החלטות אסיפת הדיירים. ובכל מקרה במידה ובאמת צריך זיפות הרי שזו חובה על פי החוק ואין לדיירים בכלל ברירה אלא לאטום את הגג כמו שצריך. כל הדיון באסיפה צריך להיות על אישור החלופות של הצעות המחיר שעל הוועד להציג.
לאור האמור, מה שאני מציע זה במקביל לדרישה מהוועד למצות את הזכות שלכם מול חברת האיטום, לדרוש מהוועד גם כן איטום מלא של הגג [אולי בתוספת תשלום חלקית לחברת האיטום תמורת ויתור על התיקון].
הוועד כמובן לא יעשה זאת אך אז תידרשו להעלות את הנושא לדיון באסיפת הדיירים הקרובה [ממילא צריך עכשיו לבחור שוב את הנציגות וזה המועד לאסיפה שנתית].
במידה ויסרבו, חיזרי לכאן עם הפרטים וננסה לייעץ לך מה לעשות וכיצד להתנהל מולם.
הוועד התאלמנה לא מזמן ולכן אינה פעילה כל כך, ורוב הדירות בבניין שכורות (4 בעלי דירות גרים בבניין מתוך 18 דירות) לכן אין אפשרות לבחור וועד חדש. כעת בימים גשומים אלה יש נזילות לתוך הבית ויש לי חשש שזה יגיע גם למערכת החשמל בבית כי באותו מקום שיש נברשת רטוב בתקרה.
1) האם אתה מציע לי להביא אדם חדש ולתבוע במקביל כי אני מאמינה שהמפקחת על המקרקעין תראה שיש כאן עילה. אני גם מצלמת את המקום כדי להוכיח לבית המשפט.
2) בכל מקרה לא כתבת לי האם אני (הוועד) צריכה לתבוע אצל המפקחת על המקרקעין . דחוףףף ביותר
תודה רבה מראש ושבת שלום על הנתינה
בשורות טובות
על כל פנים, אם זה תיקון שחייב להיעשות [וכך משמע מדברייך] הרי שיש לעשותו באופן מיידי.
מן הראוי להבהיר שאיטום גג היא פעולת חובה על כל בעלי הדירות ואינה תלויה בשיקול הדעת והרצון.
זה גם המועד המתאים ביותר להחליף את הוועד.
העובדה שרוב בעלי הדירות אינם גרים במקום אינה משפיעה על החלפת הוועד.
ממילא צריך עכשיו לכנס אסיפת דיירים שנתית וזה הזמן להחליף גם את הוועד בכל מספר בעלי דירות שיגיע לאסיפה.
לכן:
תכינו בהקדם את החומר לאסיפה. קבלו מספר הצעות מחיר לאיטום מלא של הגג וכן מועמד להחלפת הוועד ובהודעה על האסיפה תציינו שאלו יהיו הנושאים שיידונו באסיפה.
את ההודעה יש לתלות בבניין במקום גלוי וקריא לכולם.
מי שיגיע ישפיע ומי שלא יצטרך לשלם גם כך.
במקביל תוכלו להתחיל בהליך של תביעה מול בעל המקצוע ואם בעתיד תקבלו את כסף – תרוויחו.