אנו גרים באשדוד בבית משותף. בכניסה 8 דיירים ושלוש קומות מעל ל-2דירות גן
הועד החליט לבטל את הטיפול בגינה המשותפת. אנו המשפחה היחידה שמתנגדת להחלטת הוועד שרוצה לכסות את הגינה באספלט. אנו גרים בדירת גן ונושא הגינון מטריד אותנו מאד. האם הועד יכול לשנות ייעוד קרקע? רכשנו בית עם גינה בחצר המשותפת. אילו היה מגרש ולא גינה לא היינו רוכשים את הבית. אנו גימלאים ואיכות החיים והסביבה חשובים לנו. מה לעשות?
בנוסף אודה לך אם תשלח לי אותו פרק ו´ לחוק המקרקעין כדי לקרא בו.
תודה
נראה לי שתוכלו לטרפד את המהלך, בעיקר אם הגינה היתה מטופלת ולא איזה שטח מוזנח וצחיח.
אבל לשם כך תצטרכו לפעול בנחישות ומשפטית. ראשית לכל פנייה בכתב לועד ולכל הדיירים עדיף ע"י עו"ד שמבהירה שאין לשנות יעוד של רכוש משותף בלי הסכמת כולם בוודאי כאשר זה שינוי מהותי כמו ביטול גינה או חצר – ויתכן שתאלצו לאחר מכן להגיש תביעה מתאימה למפקח על המקרקעין.
האם השטח המדובר היה מוזנח ומלא קוצים או גינה מטופלת ברמה זו או אחרת.
וכל כך משום שהחוק מחייב את כל בעלי הדירות לתחזק את הבניין כפי שהיה בעת סיום בניינו או לאחר תוספת שהוספה בהחלטת אסיפת הדיירים.
על כן, אם הגינה המדוברת היא גינה פעילה, הרי שהחוק מחייב את בעלי הדירות להמשיך לתחזק אותה כל עוד יש מי מבעלי הדירות שמעוניין בה. אין רשות לאף אחד לשנות את המצב של הרכוש המשותף בלא הסכמה מלאה.
הבעיה העיקרית היא של הוועד שאינו מבין שתפקידו הוא להיות המוציא אל הפועל של החלטות האסיפה.
וועד בית אינו גורם המקבל החלטות בבניין משותף !!!
אני חוזר על כך שוב ושוב [חפש בפורום].
הריבון בבניין משותף הוא אסיפת הדיירים ורק החלטות של גוף זה הם הקובעות את אופן התנהלות הרכוש המשותף.
ומכיוון שאצלכם ישנה החלטה ברורה [חוץ ממה שקורה בפועל] לתחזק את הגינה, הרי שהוועד מחוייב(!!!) לקיים החלטות אלו ואי קיומן היא עבירה של הוועד, שלקח לעצמו סמכויות לא לא.
מעתה, אף אחד אינו יכול לשנות החלטה זו ללא הסכמה של 100% של בעלי הדירות.
כאמור, בתשובתו של עו"ד שחל, סביר בהחלט שתצטרכו להאבק על כך בערוץ המשפטי [ואני מוסיף שתצטרכו הרבה סבלנות ואורך רוח והתמדה] אך האמת נוטה אליכם.
בהצלחה!