בבניין שלנו 36 דיירים. באסיפת בעלי דירות הוחלט ברוב מוחלט על איסוף כסף למען שיפוץ מעטפת הבניין המתפוררת. 35 בעלי דירות מסרו את המקדמה בסך 12.000 ש´´ח. בעל דירה אחד מסרב להעביר את המקדמה. עדיין לא חתמנו עם הקבלן שאותו בחרנו מבין 5 קבלנים. ברצוננו להגיש תביעה נגד הסרבן. נמסר לנו שמאחר וזוהי מקדמה אי אפשר לתבוע את הדייר, רק אם זה יהיה חוב. כלומר רק אחרי חתימה עם הקבלן והתחייבותנו הכספית, הסכום שבעל הדירה מסרב להעביר, הופך לחוב ואז אפשר לתבוע אותו.
האם אלו פני הדברים, או שיש לנו חוסר בהבנה המשפטית?
האם אלו פני הדברים, או שיש לנו חוסר בהבנה המשפטית?
06-08-2014 01:35:00
נחמיה פלוטקין
לא ציינת מדוע הוא מתנגד
אך בכל מקרה, אין להתנגדותו משמעות שכן טיפול במעטפת מתפוררת, היא חובה על פי החוק.
על אחת כמה וכמה, אם כבר נערכה אסיפת דיירים ובה נבחרה החלופה המתאימה לבעלי הדירות.
על אחת כמה וכמה, אם כבר נערכה אסיפת דיירים ובה נבחרה החלופה המתאימה לבעלי הדירות.
לא ציינת מי "מסר לכם" ועל מה הוא מתבסס.
לדעתי אין לזה בסיס שכן אתם צריכים את הכסף כדי לגשת לחתימת חוזים מול הקבלנים. לא יעלה על הדעת שרק אחרי התחייבות תתחילו לחפש את הכסף מכל בעלי הדירות. וועד צריך לדעת שיש לו בכיס את הסכום עליו הוא מתחייב.
בין כך ובין כך, אם תגיעו לתביעה, הרי שזה ייקח זמן. לא כדאי לחכות!
המלצתי היא לכתוב לו כבר עכשיו שבמידה ולא ישלם באופן מיידי, תאלצו לתבוע אותו בפני המפקח על המקרקעין ואז הוא יצטרך לשלם לכם גם הוצאות משפט.
חכו שבוע ואם לא תהיה תגובה, פנו לעו"ד לייעוץ והוצאת מכתב התראה.
פעמים רבות די במכתב זה כדי לגרום לאדם לשלם.