הבעלים של אחת הדירות ירד מהארץ. הדירה מושכרת אך כמעט שלא ניתן ליצור קשר עם בעל הדירה. רוב בעלי הדירות האחרות רוצים לעשות שיפוץ בבניין, אך לא ניתן לקבל את הסכמת בעל הדירה שירד מהארץ. ברור שהוא גם לא יסכים להשתתף בהוצאות השיפוץ, אפילו אם יצליחו ליצור איתו קשר. האם ניתן לחייב את שאר בעלי הדירות לממן את חלקו של בעל הדירה שירד מהארץ?
04-01-2006 16:16:00
גילה ס
עזרה ובצרון
חברת עזרה ובצרון משפצת גם בתים שבהם אחד הדיירים מסרב להשתתף בהוצאות בשפוץ. נדמה לי כי חלקו יכול להגיע עד 10% מהוצאות השפוץ.
קראתי בעתון על מקרה בו בעקבות פסק דין במקרה דומה נפתח תיק בהוצאה לפועל וזו דאגה לגביית החוב. אינני זוכרת פרטים מדויקים.
אולי המפקח/ת על המקרקעין יוכל לחייב את השוכרים לספק פרטים למי הם משלמים ואולי אפילו לחייבם להפנות את התשלום לכסוי חובו של בעל הדירה. כדאי לנסות.
04-01-2006 20:08:00
עפר שחל
לא חייבים לקבל הסכמתו
החלטה על שיפוץ – בהבדל משיפורים ושדרוגים – אינה מחייבת הסכמה מקיר לקיר ודי ברוב רגיל באסיפת דיירים לקבלה. לכן העדרותו אינה יכולה למנוע את עצם קבלת ההחלטה (בהנחה שניתן למסור לו את דבר זימון האסיפה).
לאחר קבלת ההחלטה ובכפוף לביצוע מסירה כדין – לפי התקנון – הוא יהיה חייב בחלקו בשיפוץ, גם אם יגבה הדבר באיחור.
הייתי משתמש בשוכר כדי להעביר אליו כל מידע בעניין.
לעת עתה יכולים היתר לממן את חלקו, אם יחפצו בכך.