שלום,
בבעלותי דירה ישנה שעברה שיפוץ יסודי, בבניין בן 2 קומות וקרקע ( סה"כ 3 קומות ),הדירה מושכרת לדיירים.
פרט "קטן" שלא יכולתי להתמודד איתו בשיפוץ הכללי שעשיתי הוא צינור הביוב אשר עובר מהקומה השניה אלי ולקומה שמתחתיי. במהלך השיפוץ הוצאתי קו ביוב ישיר החוצה, לשכן שמתחתיי כבר היה צינור בנפרד אולם הצינור של הקומה מעליי עדיין עובר בביתי , למעשה בחדר השינה קרוב לחלון.
לפני זמן מה הקומה שמתחתיי בצעו הרחבת משמעותית בדירה, במהלך ההרחבה פנו אליי הדיירים מלמטה בעניין הצינור, ויידעו אותי מאחר והם מבצעים הרחבה ויש צורך להזיז את הצינור שלהם, הם יוכלו להוציא את הצינור שעובר מביתי, כמובן ששמחתי על העניין ונתתי את רשותי להיכנס לבית לביצוע עבודה זו.
לאחר זמן מה בדקתי עם הדיירים שלי מה נעשה בדירה, להפתעתי נאמר לי שהצינור לא הוצא החוצה למעשה הם יצרו זוית 90 מעלות ליציאה החוצה ( קרוב לרצפה )ומאז הדיירים בביתי שומעים את המים אשר עוברים בצינור וכל שימוש בשירותים של השכן מלמעלה.
פניתי לדיירים מלמטה והם אמרו לי שלא יכלו להתמודד עם הוצאת הקו מהשכן מלמעלה מאחר והוא ביטן את המקום , הדייר הציע לצפות את הצינור על חשבונו בקיר גבס.
לי זה היה נראה בסדר, אולם לאחר שבררתי עם אנשים, נאמר לי שזה לא בדיוק כך, אני אשמע את המים גם לאחר הכיסוי וזאת מאחר ויש שבירה של 90 מעלות בקו הביוב,
חוצמזה , כיסוי הצינור יחסום לי את החלון.
דבר נוסף שהפנו את תשומת ליבי הוא מדוע השכן מלמטה לא עשה את שבירת ה 90 מעלות אצלו בבית , עכשיו כל סתימה עתידית בקו תורגש אצלי.
שאלותיי.
1. האם אפשר לחייב את השכן מלמעלה להוציא את הקו?
2. האם כיסוי הצינור בגבס אכן יכול להפחית מעוצמת הרעשים?
3. האם זה נכון היה ליצור זוית 90 מעלות מהדירה שלי?
4. במידה ודבר זה עלול להפריע לי בעתיד, מה ניתן לעשות עכשיו, האם אני יכולה לתבוע את השכן מלמטה, הרי נתתי את רשותי לבצוע דבר א ´ והוא בצע דבר אחר לגמרי.
5. נראה לי שהשכן מלמטה יכול היה להוציא את הקו מהשכןם שמעליי , אלא שהוא ביקש לחסוך בעוד 2 מטר צינור.
אני חוששת שבמצב זה יהיה לי קשה להשכיר את הדירה.
תודה על כל הבהרה.
יתרה מכך, המצב הפיך, כלומר, זה לא חללית ששלחנו ללא שליטה למאדים, בסך הכל מדובר על צינור, שהועבר בניגוד להבטחות, וניתן לתקן את המצב הכל עת.
כמובן שיש לכך עלות כספית, אולם אין היא אמורה ליפול עליך.
תפני לשכן בבקשה לתקן את הנזק, ואם הוא יסרב, תפעלי משפטית.
בהצלחה
שלמה