אני מתגוררת בבניין עם 6 דיירים, 3 דיירים מאותו צד מעוניינים לבנות ממ"ד + מרפסת ונמצאים בתהליכים ראשוניים..
הייות ולא ניתן לבנות מרפסת מתחת למרפסת, יוצא שאני הממוקמת בקומה שנייה מתוך השלוש, אקבל מרפסת צדדית ואילו קומה ראשונה ושניה יקבלו מרפסת היוצאת מהסלון.
האם אני זכאית לפיצוי על כך ובאיזה סדר גודל?
תודה רבה
סיגל
על אף הוראות סעיף 62(א) סיפה, או סעיף 12(ב) לתקנון המצוי שבתוספת, רשאים מי שבבעלותם שלושה רבעים מהדירות ושני שלישים מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם, להחליט בדבר הוצאה של חלקים מסויימים מהרכוש המשותף והצמדתם לדירה פלונית, לשם בניה שמטרתה הרחבת אותה דירה, וכן להחליט בדבר חלוקת זכויות הבניה הנדרשות לצורך זה. (ב) לא תתקבל החלטה כאמור בסעיף קטן (א) אם יש בה כדי לפגוע בזכויות בניה יחסיות של כל בעל דירה להרחבה לפי סימן זה. (ג) בעל דירה שהורחבה ייראה כמי שהסכים להרחבה דומה של כל דירה אחרת באותו בנין.
(ד) נתקבלה החלטה כאמור בסעיף קטן (א), חייב בעל דירה, שדירתו ניתנת להרחבה בשיעור יחסי העולה על חלקו ברכוש המשותף והמבקש להרחיבה, לשלם במועד החלטת ההרחבה, תשלומי איזון לבעל דירה שדירתו אינה ניתנת להרחבה או שההרחבה פחותה מחלקו היחסי ברכוש המשותף. (ה) לא הגיעו בעלי הדירות להסכמה באשר לגובה תשלומי האיזון, יקבעו התשלומים על ידי שמאי מקרקעין, שימונה בהסכמה. (ו) הוצאות השמאות יחולו על בעלי הדירות בהתאם לחלקם היחסי ברכוש המשותף, לפני החלטת ההרחבה.
(ז) לא תתקבל החלטת הרחבה שיש בה כדי למנוע מבעל דירה את האפשרות לבנות סוכה, אם נהג לעשות כן לפני ההחלטה.
אני דיירת בקומה שנייה
המרפסות הן באותו גודל כמעט (פחות מטר אצלי)
הבעיה היא במיקום הפחות אטרקטיבי שאני קיבלתי לעומת המיקום ששכני מלמעלה ולמטה קיבלו והוא מרפסת שיוצאת מהסלון. (בגלל שלא ניתן מרפסת מתחת למרפסת)
האם על עצם המיקום אני זכאית לפיצוי.
מודה על התייחסותך ועל תשובתך הקודמת.
סיגל