העלייה בתוחלת החיים גורמת לכך שיותר ויותר אנשים בגיל הזהב נזקקים לטיפול סיעודי, הניתן במוסד סיעודי או על ידי מטפל מוסמך ולא בביתם של ילדי המטופל, כפי שהיה נהוג בעבר.
עלותם הגבוהה של הטיפולים הסיעודיים מהווה מעמסה כלכלית גדולה. העלות החודשית הממוצעת לטיפול סיעודי בבית היא כ – 6,000 ש"ח לחודש, ובבית חולים סיעודי כ – 10,000 – 20,000 ש"ח בחודש. הפתרון הניתן על ידי המערכת הציבורית מוגבל מאוד.
הזכאים לכך מקבלים, גמלת סיעוד נמוכה מהמוסד לביטוח לאומי (כ – 1800 ש"ח לחודש). השלמת הפער בין הסכומים הנדרשים לטיפול סיעודי ראוי, ובין הסכומים המתקבלים מהמוסד לביטוח לאומי או הביטוחים המשלימים של קופות החולים – יכולה להיעשות באמצעות רכישת ביטוח סיעודי פרטי.
מתי נחשב אדם למטופל סיעודי? מטופל סיעודי הוא מבוטח שמצב בריאותו ותפקודו ירודים כתוצאה ממחלה או תאונה והוא נמצא באחד מהמצבים הבאים: אינו מסוגל לבצע באופן עצמאי חלק מהותי (לפחות 50%) מתוך 6 הפעולות היומיומיות הבאות:
לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, לשלוט על הסוגרים, ניידות. מבוטח שהפך להיות תשוש נפש – מי שנפגעה פעילותו הקוגניטיבית, חלה ירידה ביכולתו האינטלקטואלית, ירידה בזיכרון לטווח ארוך ו/או קצר וחוסר התמצאות במקום ובזמן למשל: חולה אלצהיימר.
ביטוח סיעודי, ביטוח רפואי, ביטוחים, מדריך לביטוח
הזכאות לקבלת הפיצוי הסיעודי בפוליסות הפרטיות השונות נקבעת לפי חומרת מצבו של המבוטח – כמה ואילו פעולות אינו יכול לבצע מתוך ה – 6, הנזכרות לעיל, ו/או באם הוא סובל מפגיעה קוגניטיבית. למעשה , הרחיבו החברות הפרטיות את הזכאות לפיצוי, אדם יכול להיות מוגדר כסיעודי אם אינו יכול לבצע שתי פעולות מתוך השש הרשומות מעלה ובתנאי שאחת מהן היא אי שליטה על הסוגרים . חברות הביטוח השונות גם הרחיבו את הכיסוי והוא כולל למשל היות האדם סיעודי כתוצאה מתאונת דרכים.
לחצו כאן ל חברות ביטוח ועד בית מומלצות באינדקס וועדי הבתים של הפורטל