שלום,התייעצות.האם כדאי/רצוי/חובה לעשות ביטוח לבניין מדובר בבניין ישן .קיבלתי הצעה הכוללת : 1.ביטוח צד ג´.2.ביטח חבות מעבידים.3.ביטוח מבנה הבית המשותף.
או האם ביטוח הדירה ( בהנחה שכל הדיירים ביטחו את דירתם מלבדי-ואני בספק) מספק.תודה.
או האם ביטוח הדירה ( בהנחה שכל הדיירים ביטחו את דירתם מלבדי-ואני בספק) מספק.תודה.
07-12-2011 18:04:00
פלוני אלמוני
ביטוח
אתה צריך להבין מה המשמעות של כל סעיף:
1. צד ג´: אם אורח בבניין נפגע בגלל מפגע הקשור לבניין המשותף (רצפה רטובה וכו´), הוא יתבע אתכם/הדיירים. אם יש לך ביטוח – הנפגע יתבע את הביטוח.
2. חבות מעבידים: אם אתם מעסיקים עובדים בבנין (מנקה, גנן), ע"י תשלום בצ´ק (עובד שאינו ספק/חברה), חבות מעבידים מכסה פגיעות של העובד במהלך עבודתו בבניין.
3. ביטוח מבנה: תלוי מה הכיסוי. יש נגד רעיודת אדמה, נגד שריפות , נזקי מים, וכדומה. אם למשל יש רעידת אדמה והבניין נופל, הדיירים יצטרכו לשלם מכיסם גם עבור הקמת השטחים המשותפים.
בקיצור: הכל זה עניין של סיכון. האם אתם רוצה להיות מוכן לבעיות הנ"ל, או אתה מעדיף להתמודד עם הבעיה כאשר תתרחש (התמודדות מבחינת כסף, זמן, עצבים וכו).
כדאי שתתיעץ עם סוכן הביטוח.
09-12-2011 11:35:00
עפר שחל
ביטוח
כדאי ורצוי מאוד לעשות ביטוח לרכוש המשותף, על שלושת סוגיו – מעבידים/צד ג// מבנה. זה גם לא עולה הרבה.
הביטוח שכל אחד עושה לדירתו לא מכסה את הרכוש המשותף. דווקא בנין ישן מחייב ביטוח.
הביטוח שכל אחד עושה לדירתו לא מכסה את הרכוש המשותף. דווקא בנין ישן מחייב ביטוח.
