האם אני אהיה חייבת לשלם על בדק בית בבנין לאור האמור לעיל?
לפני סיום שנת אחריות של הקבלן
51% מהדיירים בבניין רוצים להזמין ביקורת חיצונית בעלות של 9000 ש´´ח כ120 ש´´ח לדירה
לעניין "ניהול" בקשר לבדק-בית נקבע בהחלטה (שבקישור) כדלקמן:
"ב-ע"א 293/75 נציגות הבית המשותף ברחוב אחד העם 5, אשדוד נ. איינהורן ואח´, פ"מ תשל"ז (2), 369 נעשתה השוואה בין סעיף 45 לחוק בתים משותפים (נוסח משולב), התשכ"א – 1961 הדן על "בדק הרכוש המשותף" לבין סעיף 69 לחוק המקרקעין הדן ב"החזקתו התקינה … של הרכוש המשותף". לדעת בית המשפט המשמעות בסעיף 69 לחוק המקרקעין היא יותר רחבה שכן היא צופנת בחובה לא רק "בדק" אלא גם כל ענין אחר שיש לו השלכה על "ההחזקה התקינה".
ד. יתרה מזאת, חובתו של בעל דירה, עפ"י סעיף 58 לחוק המקרקעין, היא גם להשתתף בהוצאות לניהולו של הרכוש המשותף, ואינה מצומצמת רק לאחזקתו השוטפת.
משמעות המונח "ניהול" הינה לגרום גם לבטיחותו של הבית, לרווחתם ולתועלתם של כל בעלי הדירות, ועל מנת לאפשר קיום חיים תקינים בו.
ב-בג"צ 27/62 אלט ואח´ נ. הועדה המקומית לבניה ולתכנון עיר, תל אביב יפו ואח´, פ"ד טז(2), 1330 נקבע כי יש לתת פרשנות מרחיבה יותר למונח "ניהול הבית המשותף".
"בכלל לא נראית לנו הגישה המצמצמת כל כך את משמעות המושג הנהלת ענייני הבית במסגרת החוק. עשיית גדר, הקמת ביתני אשפה, הכנת תא כביסה משותף וכיו"ב דברים הנוגעים לבעלי הדירות כולם הדרושים לניהולו התקין של הבית – וכולן בגדר פעולות בניה המחייבות רשיון – הדעת נותנת שלכאורה הם כלולים בתפקיד של הנהלת הבית. ואם אלה כלולים, אין זה עשיית עוד צעד הגיוני אחד בלבד כדי לומר שגם פעולה דומה הנעשית לאו דוקא לצורכי כל בעלי הדירות גם היא כלולה, למצער, לשם ייצוג הבית כלפי גורם חיצוני כמו המועצה המקומית לצורך חתימה על בקשה".
ה. זאת אף זאת; בעל דירה מחוייב, עפ"י סעיף 58 לחוק המקרקעין, גם להשתתף בהוצאות הדרושות להבטחת השירותים המחוייבים עפ"י דין."
.