תעזרו לי בבקשה להבין את הנוהל המקובל בבדיקת הליקוים לפני קבלת מפתח של הדירה שנרכשה מקבלן.
במקרה שלנו לפני קבלת המפתח עשינו בדיקת הליקוים בנוכחות אדריכל של הבנין . אדריכל של הבנין רשם את הליקוים אך לא החתים אותנו. קיבלנו מפתח ונכנסנו לדירה.
חלק מהליקוים עדיין לא תוקן ונראה לי שהקבלן מתחמק מלתקנם. מה אפשר לעשות במקרה שלנו והאם אדריכל של הבנין היה צריך להחתים אותנו ברשימת הליקוים.
תודה מראש
"תעזרו לי בבקשה להבין את הנוהל המקובל בבדיקת הליקוים לפני קבלת מפתח של הדירה שנרכשה מקבלן"
הנוהג המקובל הוא לערוך פרוטוקול קבלת חזקה, בנוכחות נציג הקבלן.
מוטב להתייחס לפעולה זו ברצינות ולא כלאחר יד. ניתן לזמן מהנדס מטעמכם, כדי שיוכל להצביע על מכלול הליקויים – כבר בעת הזו.
בכל מקרה, כאשר חותמים על פרוטוקול זה, יש לוודא כי מכלול התלונות מופיעות בו. כמו כן רצוי לציין בתחתית העמוד כי אין המדובר ברשימה מקיפה ולוודא כי העתק הפרוטוקול יומצא לידיכם.
"במקרה שלנו לפני קבלת המפתח עשינו בדיקת הליקוים בנוכחות אדריכל של הבנין . אדריכל של הבנין רשם את הליקוים אך לא החתים אותנו. קיבלנו מפתח ונכנסנו לדירה.
חלק מהליקוים עדיין לא תוקן ונראה לי שהקבלן מתחמק מלתקנם. מה אפשר לעשות במקרה שלנו והאם אדריכל של הבנין היה צריך להחתים אותנו ברשימת הליקוים."
עצם העובדה שלא חתמתם על הפרוטוקול משחקת לטובתכם.
מעתה – יש לשנן את מילת המפתח: ת-י-ע-ו-ד.
יש לתעד מכלול הפניות שלכם לקבלן ותגובותיו, אם בכלל.
במידה ולא ימלא הקבלן את מחויבותיו במשך תקופה שמעבר לסבירה, יהא עליכם לשקול צעדיכם, לרבות פנייה לערכאות.
