איך יוצאים מהאוברדרפט

מאת ד'ר יוסי אברהם.

אכן, שאלה שעוסקת בענייני כסף, אינה כל כך בנושא כלכלי, אלא, למעשה, בנושא מרכזי מתחום הפסיכולוגיה החברתית. פרוש אחד לתופעה, מתקבל כאשר מסתכלים על התופעה בהיבט בינלאומי.

האפשרות לקחת אוברדרפט בגובה שלוש משכורות, ויותר – הינה מנהג המדינה הזו, שמקומו לא יכירנו במרבית המקומות המתוקנים. פרוש הדבר, שההסתמכות על אשראי שכזה, הוא, בראש וראשונה: מנהג, הרגל, והתנהגות נרכשת – שאפשר לשנות. תשאלו את כל הישראלים או הקרובים שלכם שבתפוצות. בן רגע – הם למדו שאין חיה כזו, וצריך, ובודאי גם אפשר, להסתדר בלי זה.

כדאי כאן להזכיר את התופעה הידועה לשמצה, והיא ההתמכרות. כולנו יודעים שיש התמכרות לדברים שהם לכאורה ´חלק מהחיים´: אוכל, סוכר, קפה, נהיגה מסוכנת, וכו´ וכו´. כך גם לגבי השימוש בכסף שאינו שלך.זו תופעה ציונית מאד. פרוש נוסף לתופעה, לוקחת אותנו למסע אל תוך ה´אני´: כמה מאתנו יכולים לעמוד חסינים ולומר ´לא´ לילדים לגבי השתתפות בטיול שנתי יקר, הליכה למסיבות ימי הולדת עם מתנות של עשרות שקלים מדי פעם, וקניית נעליים אופנתיות במאות שקלים?

כמה מאתנו יכולים לומר לעצמנו ´לא´ לגבי השתתפות במסיבת החתונה של בן השכן? מתי עצרנו ואמרנו שלא צריך להתבייש מהחברים בעבודה, ושלא ניסע לנופשון שעולה לכאורה ´מחיר מבצע´ ולמעשה הוסיף למינוס עוד 2000 ש"ח. לכשמדובר בהתנהגות הצרכנית של עם ישראל – מחקרי התנהגות ואורח חיים מראים מידי פעם מחדש כי: העניים ממש, מצויים באוברדרפט נמוך יחסית, של 2000-4000 ש"ח, ומפסיקים לצרוך.

לא מאשרים להם בבנק תוספת, ולאחר שחוזר הצ´ק הראשון, החגיגה נפסקת… אלו מאתנו, וכאן הרוב הגדול, שאינם קונים את הלחם השחור הפשוט, אלא את הלחמנייה או את לחם השיפון והעוגה – מצויים, בממוצע, במינוס שהוא פי עשר מזה, וממשיכים להיאנח, אבל לסמוך על זה שהבנק לא יסגור את הברז (ובטח: זה מאד רווחי…). אם כך – תהליך ההשוואה החברתית, שהוא מנגנון פסיכולוגי רב עוצמה, הוא המנוע הראשי של התנהגות האוברדרפט. התהליך הזה מייצר אצלנו את הנטייה להתבונן במה שקורה אצל השכנים שלנו, ואצל כל מי שדומה לנו – ולנסות ´ליישר קו´. המנגנון הזה מבורך כשמדובר בכללי התנהגות רבים, אבל מקולל, כשמדובר במשהו שמעביר אותנו על דעתנו מבחינת הפחד שלא להראות יפים ועשירים.

כדי להתגבר על כוחה של הנטייה החזקה הזו – יש להציע את בניית חוסן ה´אני´. כאשר ה´אני´ שלך חזק ויציב בביטחונו העצמי, יש לך כוחות פנימיים לקבוע מה כן ראוי שתצטרף אליו, ומה לא. באתרי יש כמה כתבות אודות בניית חוסן שכזה. ד'ר יוסי אברהם. פסיכולוג חברתי ותעסוקתי מומחה. מידי שבוע הרצאות בת"א ובפרדס חנה .

פרטים באתר www.dr-yosi.com ובטל' 03-7514235 04-6230937

שירות אישי לוועדי בתים - איתור בעלי מקצוע

המוקד לדייר של פורטל בית משותף דואג שבעלי מקצוע הוגנים ומקצועיים יתנו לך שירות.
מלא את הטופס או לחץ לשליחת הודעת ווצאפ 

    כתבות נוספות:

    Our mission is to clean!
    כיצד לבחור חברת ניקיון לבניין
    כל אחד ואחת מאיתנו יעדיפו לחיות בסביבה נקייה. בעוד שכל אחד אמון על ניקיון הדירה
    working-construction-tool-builder-s-accessories-house-house-renovation-concept
    שונאים לוגיסטיקה? גם אנחנו, אבל בכל הקשור לבניין שלכם לא כדאי להתעצל.
    תחזוקת מבנים היא פרקטיקה של בדיקה, תיקון ושדרוג של בניין כדי להבטיח שהוא נשאר בטוח
    drops-water-laminate-floor
    רטיבות תת רצפתית - האויב השקט ממש מתחת לרגליכם
    רטיבות תת רצפתית היא בעיה נפוצה מאוד, בעיקר בבניינים ישנים. דליפות מצנרת המים המותקנת מתחת
    שיפוץ
    שיפוץ בית משותף - מה חשוב לדעת לפני שמתחילים
    שיפוץ בית משותף זו משימה לא פשוטה, אשר יכולה להוביל לתוצאה מאוד מתגמלת, כל עוד
    ועדי בתים, הכירו את חברת תשתיות החשמל, אשר מעמידה עבורכם את כל תשתיות החשמל, ועמדות הטעינה החשמליות, בחניון הבית המשותף.
    ועדי בתים, הכירו את חברת תשתיות החשמל, אשר מעמידה עבורכם את כל תשתיות החשמל, ועמדות הטעינה החשמליות, בחניון הבית המשותף.
    נושא עמדות הטעינה החשמליות הופך להיות הנושא החם בהתעסקות של וועדי הבתים והאתגר התשתיתי המורכב
    חברת הדברה
    מדבירים פלוס מסבירים, איך להרחיק יונים מהגג
    אם אתם מעוניינים להרחיק יונים, אנחנו ממליצים לכם לעשות את זה לפני שהן מתחילות כבר
    מדביר (1)
    איך למצוא מדביר קרוב אליכם דרך פורטל פסט קונטרול
    אם אתם זקוקים לשירותי הדברה מכל סיבה באשר היא, חשוב מאוד שתבחרו את המדביר המקצועי
    חברת הדברה
    הזמנת חברת הדברה דרך אתר המדבירים שלי
    חברת הדברה מהווה כיום צורך בסיסי של לא מעט אנשים. חרקים או מזיקים שונים המצויים

    שירות אישי לוועדי בתים!
    איתור בעלי מקצוע

    המוקד לדייר של פורטל בית משותף דואג שבעלי מקצוע הוגנים ומקצועיים יתנו לך שירות. מלא את הטופס או לחץ לשליחת הודעת ווצאפ

    המוקד לדייר של פורטל בית משותף דואג שבעלי מקצוע הוגנים ומקצועיים יתנו לך שירות. מלא את הטופס או לחץ לשליחת הודעת ווצאפ:

      ועד בית, קבל במתנה את המדריך המלא לניהול ועד בית אשר יהפוך את ניהול הבית המשותף לחוויה מהנה ופשוטה ויחסוך לך זמן רב ועלויות בתחזוקת הבניין!

      ועד בית, קבל במתנה את המדריך המלא לשיפוץ בניינים אשר יחסוך לך אלפי שקלים בשיפוץ בניין המגורים!

      קטגוריות עסקים

      אדריכלות
      איטום גגות
      אינטרקום
      אינסטלציה
      ארונות מתכת
      בדק בית
      ביטוח ועד בית
      בישום בניין
      גביית ועד בית
      גגות סולאריים לייצור חשמל
      גז
      גינון ועיצוב גינות
      גנרטורים
      דלתות כניסה לבניין
      דפיברילטור
      הדברה
      הנדימן
      הרחקת יונים
      התחדשות עירונית
      חברות ניהול בתים משותפים
      חברות ניקיון בתים משותפים
      חיטוי מאגרי מים
      חשמל
      כיבוי אש
      מיגון תא מעלית
      מימון תביעות משפטיות
      מכולות אוטומטיות
      מנעולן
      מעליות
      מערכות Wi-Fi
      מערכות אזעקה / מצלמות
      מערכות סולאריות
      משאבות מים
      סימוני חניות
      עורכי דין / נוטוריונים
      עיצוב לובי וחדר מדרגות
      עמדות טעינה חשמליות
      פוליש
      פיקוח ובניה
      צביעת חדרי מדרגות
      קבלני שיפוצים לבתים משותפים
      קונסטרוקטור
      שיפוץ מבנים
      שיפוצים בסנפלינג
      שערים ומחסומים
      תיבות דואר

      וועדי בתים ודיירים

      הצטרפו עכשיו לקבוצת הפייסבוק הגדולה בישראל הנותנת מענה לבעיות הדיור בבית המשותף!!!

      להצטרפות לחצו על התמונה או על הכפתור ושלחו בקשת הצטרפות בדף הקבוצה

      דילוג לתוכן