אין בבניין ועד מסודר – אוספים 70 ש"ח חודשית עבור ניקיון חדר המדרגות וחשמל בבניין. ועד הבית הנוכחי טוען שאין כסף בקופה ובית אינו רשום באגודה ,כי לא רוצים. למזלי ב-4 דירות נכנסו דיירים חדשים לאחרונה וכולם רוצים שיהיה לבניין ועד מסודר שיכול לתחזק את הבניין (והוא כבר דורש תחזוקה).
בעיה שלי העיקרית שלאחר הגשמים החזקים של שבוע שעבר יש לי בבית הרבה מאוד נזילות (דירה שלי היא יחידה מתחת לגג) .פניתי עם הנושא הזה ל ועד הבית הנוכחי והוא כרגיל ענה לי שאין כסף בקופה. אני אישית לקחתי מספר הצעות מחיר לאיטום גג וקיבלתי הסכמה להשתתף בהוצאות מצד הדיירים החדשים – 4 דירות מתוך 6.
הרי ישנם מספר שיטות לאיטום – זיפות ויריעות ביטומנית, וכידוע גם הפרש במחיר הוא די גדול. כל קבלני הגגות שראו את הגג שלנו אמרו שמומלץ מאוד לעשות יריעות כי זפת חם לא ממש יעזור במקרה שלנו,ואם כן הגג יחזיק מעמד עוד מספר שנים בודדות ואחרי זה שוב יידרש תיקון.
לאחר מכן פניתי ל ועדה לתרבות הדיור וסיפרת להם על המצב הבעייתי. הם המליצו לי לעשות אספת דיירים עם התראה של 5 ימים לפי החוק, לרשום את הנושאים שהולכים לדבר אליהם כגון : בחירת ועד חדש,הצטרפות לתרבות הדיור ואיטום גג. הם אמרו שאפשר לבחור ועד הבית ברוב קולות .אפילו אם 4 מתוך 6 דירות ישתתפו באסיפה זה יהיה תקף – 2 הדירות הבעתיות אפילו לא רוצים להשתתף בישיבה. לאחר מזה אנו נמלא פרוטוקול ישיבה (שבה נחליט לאטום את הגג ביריעות ביטומניות ),נאסוף את הכסף מ-4 דירות ונפנה לתרבות הדיור עם קבלות להוצאות משפטיות לאחר ביצוע עבודה.
2 דירות בעייתיות לא הופיעו באף ישיבה שקבענו והגיבו בחומרה לבקשתנו לשיתוף פעולה באיטום הגג בעזרת היריעות אך לאחר ששמעו על הכוונה שלנו (חוץ מ רצוננו לפנות לבית משפט לאחר ביצוע עבודות האיטום) הם הביאו הצעה חליפית של זיפות גג (4800 ש"ח עם אחריות לשנתיים לעומת יריעות בעלות 17000 ש"ח עם אחריות ל-10 שנים). ניסיתי להסביר לבעלי 2-הדירות בעייתיות שזפת לא יעזור במקרה שלנו אך הם טענו שיותר מ-800 ש"ח הם לא יתנו (480/6) ואם אמשיך לבוא עליהם בכלל לא ישתתפו בתיקון.
כעת אנחנו ממתינים לאספת הדיירים שאמורה להתקיים בעוד 4 ימים ששתי הדירות מראש אמרו שלא ישתתפו בה.
כפי שציינתי קודם אנו מתכוונים לפעול לפי החוק – אסיפה,קביעת ועד בית חדש,פרוטוקול ישיבה,ביצוע עבודות איטום ביריעות בטומניות ופניה לגורם משפטי לאחר מכן דרך האגודה לתרבות הדיור (אליה אנחנו נצטרף מיד לאחר הישיבה).
אחרי שקבענו על דרך פעולה עלתה בעיה חדשה בנושא – בעיית הקולטים בגג. שתי הדירות הבעייתיות אמרו שהם לא מרשים לגעת בקולטים שלהם (פעולת הרמה או פירוק קולטים נדרשת בעת ביצוע פעולת האיטום) ואמרו שאם בתהליך ביצוע האיטום אפילו יגעו בקולטים/דודים שלהם הם יביאו משטרה ולא יתנו לבצע כלל פעולת האטום.הם חוששים שיקרה משהו לדודים שלהם לאחר הרמה או פירוק, אך לא מבינים שאפילו פעולת זיפות שהם הציעו דורשת הרמת דודים/קולטים.
אני לא יודעת עכשיו מה עושים בקשר לכל הנושאים המפורטים להלן. האם זה חוקי מבחינתם למנוע את פעולת האיטום הגג (ביריעות) בגלל הקולטים?(שדרך אגב הותקנו על גג המשותף!) האם דרך פעולה שבחרנו הנה נכונה?
בבקשה עזרתכם חוקית
אני כבר חסר עונים
אודה על תגובתכם בהקדם האפשרי.
בברכה
דייר המיואש.
תמשיכו כך.
מכיוון שהשאלות שלך מפוזרות על פני כל הנאום ואינן ממוספרות אענה כך:
1. אין חובה לקבל את ההצעה הזולה יותר.
האסיפה רשאית לקבל ברוב קולות גם את ההצעה היקרה יותר אם משתתפי האסיפה סבורים שהיא טובה יותר לבניין.
2. לגבי הזזת הקולטים.
לדעתי ההיתר להזיז את הקולטים נובע מסעיף 4 (א) בתקנון המצוי האומר כך:
עבודות לבדק הרכוש
4. (א) בעל דירה חייב להרשות שיבוצעו בדירתו העבודות ההכרחיות להחזקתו התקינה של הרכוש המשותף, ולתכלית זו רשאים חברי הנציגות ובני אדם הפועלים בשמה להיכנס לדירתו ולבצע בה עבודות כאמור.
(ב) פגעו העבודות האמורות בדירה, חייבים בעלי כל הדירות להשתתף בהוצאות החזרת המצב לקדמותו בשיעור שבו הם משתתפים בהוצאות החזקת הרכוש המשותף.
התקנון המצוי הוא חלק מחוק המקרקעין וכדאי להביא אותו לאסיפה ולרשום בפרוטוקול שהצגת אותו.
ראה כאן:
3. מכיוון שמדובר בשימור הבניין ולא בתוספת, די ברוב רגיל באסיפה כדי לחייב את כל הדיירים בהוצאה, גם אם לא היו נוכחים בה.
4. לגבי ייצוג בתביעה.
אמליץ לכם לשקול אם לעבוד עם האגודה לתרבות הדיור.
לי על כל פנים היתה אכזבה קשה בייצוג שלהם שהיה מתחת לכל ביקורת. [שילמנו על הייצוג אך בשל ויכוח על עצם חובת תשלום אגרת בית המשפט, לא קיבלנו את הייצוג. לבסוף לקחנו עו"ד פרטי שייצג אותנו וכמובן שלא היינו צריכים לשלם את האגרה, כפי שטענו בתחילה לעוה"ד של האגודה.]
מה לעשות – זול עולה ביוקר.
ובכלל, למרות העצות הנכונות שנתנו לכם, אין כל חובה להצטרף אליהם. מדובר בסה"כ באגודה שלא תיתן לך יותר מאשר מה שתקבל כאן.
להלן שאלות שהייתי רוצה לחדד אותם:
1. אם לא נצטרף לתרבות הדיור ואפנה לעו"ד באופן עצמאי לצורך הגשת תביעה האם זה יהיה עדיין חוקי.
2. האם אפשר בכלל שיהיה "ועד הבית" עם חשבון בנק של הבניין ללא הצטרפות לתרבות הדיור?
3.האם צריך לצרף את פרוטוקול הישיבה שתתקים מחר לגוף התביעה?
4. האם רוב קולות של 4 מול 2 מתנגדים זה מספיק כדי להחליט על ההצעה היקרה יותר?
דרך אגב,ניסינו לשוחח עם הדיירים הבעייתיים והם אמרו שכן ישתתפו בישיבת הדיירים שתתקיים מחר אך בכל זאת לא מתכוונים "לממן את הדירות שלנו ולא ישלמו אגורה מעבר להצעה הזולה". לאור המצב אני החלטטתי לספוג את ייתרת הסכום על עצמי ולדבר איתם דרך החוק אחר כך.
עוד שאלה שרציתי לבדוק – כמה זמן אחרי ביצוע עבודות על הגג אני יכול להגיש תביעה משפטית? לא הייתי קוצה לגור בריב עם השכנים (במיוחד שכנים כאלו שאיני יודע מה לצפות מהם-יש לי משפחה עם 2 ילדים), לכן לדוגמה אם ארצה למחור את הדירה בעוד שנתיים-שלוש האם עדיין אוכל לתבוע אותם על המקרה הזה?
אודה מאוד על תגובתך
בברכה
2. אין שום משמעות חוקית(!) לאגודה לתרבות הדיור ולהצטרפות אליה.
כשמה, כן היא; אגודה. [גם אתה יכול להקים אגודה…..].
זו טעות שרבים וטובים נופלים בה. האגודה יצרה לעצמה שם כזה שכאילו א"א לנהל בתים בלעדיה. ולא היא!
הדבר היחיד שקובע לניהול בית משותף הם הסעיפים הרלוונטיים מחוק המקרקעין [שכדאי ואף חובה להכיר אותם היטב].
3 כדאי.
וכדאי גם שתקפידו להעלות את השיקולים בעד ההצעה היקרה יותר ולכתוב את זה בפרוטוקול.
כל הרעיון של אסיפה דיירים היא שאנשים שומעים זה את זה ומנסים לשכנע.
4. ראה מאמר בנושא:
[וכדאי בכלל לקרוא את מאמרי הפורום.]
5. לא כדאי לחכות עם זה.
אפשר מיד.
הבהרת לי את הנושא.
רק דבר אחרון – למי אני מגיש את התביעה?
בברכה
והוא המסכות היחידה לדיון בנושאים אלו.
ראה על כך כאן:
אפשר לחפש מידע באינטרנט ולהעזר בפורום הזה המצויין
דיברתי איתם בטלפון והשאירו לי רושם טוב,אבל יכול להיות שאני טועה.
למען האמת אחרי יומיים שאני בפורום הזה קיבלתי את כל התשובות שלא הייתי מוצא להם מענה כחודש! באמת פורום מצוין!
אני לא פוסל ואומר שהכל שם גרוע.
אני משתף אותך במה שאני עברתי [ומסתבר שגם אחרים…..].