איך פותרים הבעיה ?
ניהול בית משותף -תקנון מצוי עודכן ב-15/08/2004
הגדרה
בית משותף מתנהל על-פי תקנות המסדיר את היחסים בין בעלי הדירות ואת זכויותיהם וחובותיהם בקשר לבית המשותף. תקנון הבית המשותף הוא מסמך מחייב. במקרים של בית משותף שלא קבע תקנון משלו יתנהל הבית לפי התקנון המצוי שנקבע על-ידי המחוקק.
תקנון מצוי של בעלי הדירות בבית משותף הגדרות: בתקנון זה:
1. "בעל דירה"- לגבי דירה שהוחכרה שלמעלה מעשרים וחמש שנים – החוכר או חוכר-משנה,לפי העניין, זולת אם נקבע בחוזה שלעניין התקנון לא יראו אותם כבעלי -דירה. "רכוש משותף" – כל חלקי הבית-המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות. ולרבות הקרקע,הגגות,הקירות החיצוניים. המסד,חדרי המדרגות,מעליות. מקלטים,וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה.המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם,אפילו הם בתחומי דירה מסויימת.
2. שינויים ותיקונים בדירה. (א) בעל דירה אינו רשאי לעשות בדירתו שינויים או תיקונים הפוגעים ברכוש המשותף, או עשויים לסכן את קיומו, או משנים, או עשויים לשנות את ערכו ,אלא אם קיבל תחילה הסכמת האסיפה הכללית של בעלי הדירות. לענין זה,"פגיעה ברכוש המשותף" – לרבות פגיעה בחזותו החיצונית התקינה והאחידה כפי שהיתה בעת גמר הבניה. (ב) בעל דירה אינו רשאי לעשות בדירתו שינויים או תיקונים הפוגעים בדירה אחרת, או מסכנים או העשויים לסכן את קיומה,או משנים או העשויים לשנות את ערכה,אלא אם קיבל תחילה הסכמת בעל הדירה האחרת. (ג) כל שינוי או תיקון אחר רשאי בעל דירה לעשות בדירתו על-דעת עצמו.
3. (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף,שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו או במערכה. (ב) בעל דירה זכאי לדרוש מבעל דירה אחרת שיבצע תיקון בדירה אחרת. אי ביצועו עלול לפגוע בדירתו של דורש התיקון
את התקנון המלא ניתן למצוא באינטרנט ולהדפיסו הסיכום הפשוט הוא שתיקון צינור הביוב המשמש את כל הבניין או חלק ממנו נמצא באחריות וועד הבית ועליו לטפל בו.