אדני חלונות
מאת: ד"ר אברהם בן-עזרא
שאלה:
אדן החלון בדירתי מחדיר רטיבות לדירה. בא הקבלן, ואטם עם סיליקון, שלדעתי לא יחזיק מעמד זמן רב.
כיצד צריך לבצע את אדן החלון?
תשובה:
אדן החלון חייב לבלוט ממישור הקיר החיצוני של הבית כדי לכלול חריץ המכונה "אף מים", וזאת על מנת שמי הגשמים לא יזלגו על הקיר ויכתימוהו. בנוסף, חייב להיות שיפוע בירידה כלפי חוץ למטרת ניקוז. בנוסף, האדן, שהוא עשוי לרוב טראצו או שיש, צריך לחדור לקיר בצדדים. אם מקפידים ע הוראות אלו, הסיליקון מיותר….
להלן ציטוט סעיף 26 מתוך ת"א 48068-07-10 אברהם ראם נ' חב' גב-ים לקרקעות בע"מ, בית משפט השלום חיפה, שופטת: ת' נאות-פרי בעניין אדני חלונות בדירה, פורסם באתר "פסק-דין"
. "26. בחוות הדעת המשלימה, מצא המומחה ברלינר ליקויים שאת עלות תיקונם העריך בסך של 1,700 ש"ח, וכדלקמן: אדני חלונות בחדר שינה הורים (2 אדני חלונות מותקנים ללא חדירתם לקירות, בצדדים. לצורך איטום, בוצע מילוי מוגזם בחומר אטימה) עלות תיקון הליקוי – 700 ש"ח; חלון חדר שינה הורים (יש להחליף את אדן החלון, כך שיתחבר לקירות בצדדים) עלות תיקון ליקוי זה – סך של 300 ש"ח; אדן החצי חדר (יש להחליף את אדן החלון, כך שיתחבר לקירות בצדדים) עלות תיקון ליקוי זה – 300 ש"ח; נקודת חשמל מאחורי דלת ממ"ד: (מיקום נקודת הדלקה של תאורת חדר רחצה, הוא מאחורי דלת הממ"ד, כאשר היא פתוחה) עלות העברת נקודת ההדלקה למקום נוח – 400 ש"ח.
יש לקבל את ממצאי המומחה ברלינר ביחס לליקויים אלה ועלותם."
כאשר האדן לא חודר כמה סנטימטרים לתוך הקיר בצד, הדבר מזמין חדירת רטיבות וסדקים בפינות החלון, ואכן מילוי סיליקון לא מהווה אלא פתרון זמני בלבד.