בחודש מאי 2007 עודכנו סכומי האגרות. להלן סקירה קצרה של האגרות בסוגי ההליכים השונים בפני המפקח על המקרקעין:
1. הליך כספי- 2.5% מהסכום הנתבע כערכו בעת הגשת התביעה אבל לא פחות מ- 625 ₪. מאחר ורוב ההליכים מגיעים לאגרת המינימום, שכן 2.5% מסכום התביעה נמוכים בד"כ מאגרת המינימום, כדאי לנציגות בית משותף לאחד בהליך אחד את כל סרבני התשלום ואפילו להמתין ולאסוף בהליך אחד מספר חייבים ולא למהר ולנהל הליכים נפרדים נגד כל חייב, ואז בכל הליך לשלם את אגרת המינימום. כאשר בהליך משלמים את אגרת המינימום, היא משולמת בתשלום אחד בעת הגשת ההליך. כאשר משלמים סכום גבוה יותר, כאחוזים מסכום התביעה, ניתן לפצל התשלום לשניים, מחצית בעת ההגשה, מחצית שניה עד עשרים יום לפני התאריך שנקבע לדיון לראשונה בהליך. המחצית השניה תשולם בתוספת הפרשי הצמדה.. ככלל האגרה מוחזרת לתובע אם מתקבלת התביעה במסגרת פס"ד או אם מגיעים הצדדים להסדר (פשרה; הסכמה) בטרם דיון הוכחות (ובלבד שלא היו יותר מ- 3 ישיבות קדם משפט).
2. הליך לא כספי- יש הליכים שרואים את שוויים כבלתי ניתנים לביטוי כספי. למשל: תביעה למתן צו מניעה (לא תעשה) או צו עשה (או אכיפה); צו הצהרתי; תביעה למתן חשבונות. בהליכים אלה יש אגרה קבועה של 541 ₪. לעיתים מוגש הליך שרק "מתחפש" להליך לא כספי (כגון הליך הצהרתי) אבל למעשה, במהותו, הוא הליך כספי, שניתן לכמת אותו לכסף, והגשתו כתביעה לא כספית נועדה לצרכי חסכון באגרה. נתבע יכול לטעון טענות בענין ואם תתקבלנה ידרש התובע להשלים אגרה לפי הערכת סכום התביעה.
3. ערעור – ערעור על פס"ד של מפקח מוגש לבית המשפט המחוזי. זהו ערעור בזכות (כלומר אין צורך לבקש רשות לערער), יש להגישו בתוך 45 יום מקבלת פסה"ד של המפקח. האגרה: 1,158 ₪. על ערעור כזה ניתן לבקש רשות לערער לבית המשפט העליון (בר"ע). האגרה: 831 ₪.
4. פתיחת תיק בהוצל"פ – פס"ד של המפקח אשר הנתבע לא מקיימו ניתן להגישו לאכיפה ומימוש בלשכת הוצל"פ. ניתן לפתוח הליך כזה בכל לשכת הוצל"פ ברחבי הארץ. פתיחת תיק לביצוע פסק דין כספי כרוכה בתשלום אגרה של 1% מסכום פסק הדין אך לא פחות מ-92 ₪. סכום האגרה מתווסף באופן אוטומטי לסכום החוב הכולל בתיק ההוצל"פ ואם ההליך מוגש באמצעות עו"ד מתווסף לחוב גם שכ"ט.
5. פטור מתשלום אגרה – מי שאין ביכולתו לשלם אגרה יכול להגיש בקשה לפטור מאגרה. לבקשה זו יש לצרף תצהיר מפורט מאוד, בו פרטים אודות רכוש המבקש, משפחתו, מקורות הכנסה בששת החודשים שקדמו לבקשה ועוד. זהו הליך לא קל ופרקליטי המדינה יעשו ככל יכולתם כדי לבדוק את הבקשה בזכוכית מגדלת. המדינה אגב פטורה מתשלום אגרה בהליכים שהיא מגישה.