הקמת גינה בכוחות עצמיים – תהליך גינון ופיתוח
1. ניקוי והדברת השטח מעשבים שוטים באמצעות חומרי ריסוס תקניים.
2. כניסה לפורום גינון באחד האתרים המתמחים בתחום, להציג את הנושא ולקבל ייעוץ.
3. במידה ומדובר בשתילת דשא – יישור הקרקע ובזווית כהה לכוון החיצוני מהבית על מנת למנוע שפיעת מים לבית בחורף.
4. תכנון גינה מראש המתייחס לסוג הגינה (צמחים חד שנתיים – רב שנתיים – עצים ושיחים וכד'). יש לקבל נתונים לגבי סוגי הצמחייה – גובה עתידי ונוף רחב או צר. כדאי לשרטט קודם כל על דף לפני העבודה עצמה.
5. הוספת אדמה במידת הצורך אך ורק אותו סוג אדמה קיים. יש לוודא שהאדמה החדשה תהיה נקייה מעשבים שוטים (בדרך כלל אדמה חפורה מהעומק).
6. תכנון מערכת השקיה ממוחשבת הכולל סוגי הצמחיה, המרחק ביניהם, האם להשתמש במתזים או בממטרות גיחה.
7. דישון הגינה - קומפוסט - 2 קו"ב / ל-100 מ"ר (20 ליטר למ"ר) דשן בשחרור מבוקר - בהתאם לסוג הצמחייה וע"פ המינון המומלץ ע"י היצרן.
8. שתילה ונטיעה – ברוב המשתלות תמצאו את רוב סוגי הצמחים הפופולאריים. המחירים סבירים ובקנייה בכמות אפשר גם לקבל הנחה. את הצמחייה צריך לקנות בהתאם לעונות השנה. לאחר השתילה יש לפתוח את הממטרות/מתזים לזמן קצר על מנת לעזור לצמחיה להתגבר על העקה.
9. אחזקת גינה - כלי גינון וציוד גינון – במידה ומדובר על גינה ללא דשא מספיק לקנות מזמרה טובה, מפוח חשמלי, אוסף עלים חשמלי, מגרפה וטוריה, את ומקלטר וזהו בעצם. במשך הזמן כל אחד ידע כבר מה עוד צריך. לגינה עם דשא כדאי לקנות גם מכסחת חשמלית. חבל להשקיע בכלים בעלי מנועי בנזין. עלותם יקרה והם מיועדים בעיקר לגננים.
10. עיצוב גינות – למי שביכולתו כדאי לערב אדריכל נוף או מעצב גינות מקצועי. הקמת גינה היא בדרך כלל לשנים ובעלי מקצוע טובים ידעו לתת עצה טובה וכידוע עצה טובה עולה כסף אבל בדרך כלל זולה יותר מהשקעה בגינה שלבסוף לא תספק את בעליה.
11. סגנונות גינון -
א. גן ים תיכוני – ברובו מצמחיית בר מקומית שתורבתה – לא צורך הרבה מים וחסין למחלות.
ב. גן אוסטרלי – צמחיה אוסטרלית שזקוקה למעט מאד מים וכנראה בעונות שחונות אלו היא המתאימה ביותר.
ג. גן אנגלי - עיקר תפישת התכנון של הגן האנגלי הוא ניסיון לייצר חיק טבע בעל מראה ארכאי ורומנטי אשר מתוכנן בקפידה על אף שלא נראה ככזה. הגנים האנגליים מאופיינים במרבצי דשא גדולים, שתילת עצים בלתי סדורה, הקמת בריכות נוי בעלות מראה טבעי וייצור מלאכותי של טופוגרפיה היוצרת מקומות בעלי מראה טבעי אך מושלמים מבחינת התחושה לאדם הנמצא בה.
ד. גן צרפתי - מתאפיין בצורות גיאומטריות המנוגדות לחלוטין לצורות הטבעיות, צורות שבאו לידי ביטוי בתכנון הכללי של שבילי הגן וחלקיו וגם בצורת הגיזום של השיחים וסידורי הפרחים. בשל אופיו גן צרפתי הוא גן יקר מאוד להקמה ויקר עוד יותר לתחזוקה שוטפת על מנת שתישמרנה צורות הנוף והצמחייה המיוחדות.
ה. גן יפני - גנים יפניים טיפוסיים מכילים, באופן ממשי או סמלי, אחדים מהאלמנטים הבאים: מים, אי, גשר אל האי, פנס-לרוב במבנה אבן, בית תה או ביתן, עצי בונסאי ננסיים. הגנים היפניים עשויים להיות באחד מהסגנונות הבאים: גני טיול לצפייה מהשביל וגבי ישיבה להתבוננות ממקום אחד.
12. קישורים נוספים
|